Näin pääset eroon häiriköistä Facebookissa ja Gmailissa

Jos saat paljon mielestäsi turhia sähköposteja tai haluat vaimentaa tiettyjen henkilöiden näkyvyyden sosiaalisen median kanavissa, voit tehdä sen kätevästi, kyseisen henkilön siitä tietämättä.

Jatkuvan informaatiotulvan keskellä yhä useampi käyttäjä arvostaa mahdollisuutta vaikuttaa siihen, kenen viestejä tai päivityksiä kulloinkin haluaa nähdä.

Näin estät ei-halutut käyttäjät Facebookissa...

Mene haluamasi henkiklön profiiliin ja valitse "seurataan" -alasvetovalikosta "lopeta käyttäjän _nimi_ seuraaminen". Voit myös klikata henkilön minkä tahansa postauksen oikeassa yläkulmassa olevaa nuolta ja valita vastaavan toiminnon sieltä. Tämän jälkeen et enää näe kyseisen henkilön postauksia omassa Facebook-uutisvirrassasi. Henkilö ei saa tietää, että olet lopettanut seuraamisen.

...Ja näin Twitterissä

Twitterissä homma hoituu klikkaamalla kolmea pistettä jonkin sinua ärsyttävän käyttäjän twiitin kohdalla. Valitse ilmestyvästä valikosta "estä".

Näin filtteröit ei-halutut sähköpostit Gmailissa

Jos haluat pysyvästi estää jonkin lähettäjän viestit Gmailissa, se onnistuu seuraavasti: Valitse jokin viesti ja paina "lisää" -painiketta. Klikkaa valikosta "suodata tämänkaltaiset viestit". Ruudulle ilmestyy lomake. Klikkaa sen oikeasta alakulmasta "luo suodatin tällä haulla". Seuraavasta laatikosta klikkaa ruutua "poista se" ja tämän jälkeen "luo suodatin".

Näin filtteröit viestejä Applen sähköpostisovelluksessa

Valitse Mail-valikosta "asetukset" ja klikkaa "säännöt". Lisää sääntö ja nimeä se. Valitse tämän jälkeen vetovalikosta "lähettäjä" ja valitse, kenet haluat estää. Klikkaa tämän jälkeen "+" lisätäksesi uuden henkilön tai osoitteen. Suorita seuraavat toiminnot -kohdasta valitse "poista viesti". Klikkaa "OK" ja ota toiminto käyttöön.

Lähde: Cnet.com

Lue myös:

    Uusimmat