Näin pääset eroon epävarmuudesta sängyssä

Etkö tunne oloasi mukavaksi alasti? Valtaavatko epävarmuuden tunteet mielesi, kun kumppanisi lähestyy sinua mielessään intiimi hetki? Omiin tuntemuksiin on mahdollista saada muutos oikeilla vinkeillä.

Epävarmuus sängyssä nakertaa kumppanin kanssa vietettyjen herkkien hetkien tunnelmaa. Omaa itsevarmuutta on kuitenkin mahdollista myös pönkittää.

Masturboi

Jotta saavuttaisi itsevarman tunteen myös kumppanin kanssa lakanoiden välissä, on ensisijaisen tärkeää tulla tutuksi itsensä kanssa. Jos ei tiedä itsekään mistä nauttii, on turha havitella itsevarmuutta toisen seurassa.

Vietä aikaa alasti

Jos olo on tukala silloin, kun yllä ei ole vaatteita, on syytä opetella viettämään aikaa ilman rihman kiertämää. Sulje verhot ja nauti olostasi ilman kiristäviä vaatteita. On tärkeä lähtökohta opetella viihtymään omissa alastomissa nahoissaan ennen kuin viihtyy kumppanin kainalossa ilman vaatteita.

Opettele arvostamaan seksiä

Jos ei ole oppinut arvostamaan seksiä kahden ihmisen välisenä herkkänä hetkenä, on tärkeää varata aikaa tämän taidon opetteluun, mikäli mielii vielä tuntea olonsa itsevarmaksi sängyssä. Sovi kumppanisi kanssa vaikka etukäteen, milloin aikaa varataan kahdenkeskiselle nautinnolle.

Älä tavoittele täydellisyyttä

Kukaan ei ole täydellinen. On tärkeää tehdä itselleen selväksi, ettei seksisessiossa ole kysymys urheilusuorituksesta, jonka tulisi onnistua ilman virheitä. Jotta itsevarman olon saavuttaisi sängyssä, on hyväksyttävä, että kaikki ei mene aina täysin suunnitellusti. Anna itsellesi virheiksi osoittautuneet kokeilut anteeksi ja jatka yrittämistä lippu korkealla.

Hyväksy itsesi

Jokaisessa meistä on omat huonot puolemme. Oman vartalon hyväksyminen lähtee siitä, että hyväksyy omat yksittäiset ominaisuutensa. Omien fyysisten ominaisuuksien kuten laihuuden tai lihavuuden ei tarvitse antaa olla syynä siihen, ettei oloaan tunne itsevarmaksi sängyssä.

Harjoitus tekee mestarin

Älä lannistu, jos kaikki ei mene lakanoiden välissä täysin suunnitellusti. Vaikka kumppanisi ei innostuisi esimerkiksi erikoisesta ehdotuksestasi, älä romahda. Harjoittelemalla ja kuuntelemalla kumppania on mahdollista löytää yhteinen sävel, jonka rytmissä molemmat voivat tuntea olonsa mukavan itsevarmaksi.

MTV3/Helmi

Osittainen lähde: The Stir

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja