Mainos

Näin ostat halvat lennot – alkuvuoden matka on syytä varata nyt!

Talven kurkistellessa nurkan takana monia alkaa kiinnostaa seuraavan lomareissun suunnittelu. Lento- ja hotellihakukone Momondon vuosittaisesta lentotilastojen vertailusta selviää, että paras aika varata tammikuun lomamatka on nyt.

Varaamalla vuoden 2018 lomamatkan 60 päivää etukäteen suomalaiset voivat säästää lentojen hinnassa jopa 34 prosenttia.

Paras aika varataEdullisinKalleinSäästöprosentti
ViikonpäiväTiistaiLauantai11
VuorokaudenaikaIltaAamu9
Päiviä ennen lähtöä60034

Yli sata miljoonaa lentohintaa vertailleista tilastoista selviää, että marraskuu on parasta aikaa varata alkuvuoden lomamatkoja edullisesti. Halvimmillaan liput ovat 60 päivää ennen matkan aloituspäivämäärää.

Lippujen hintaan vaikuttavat aikaisen varauksen lisäksi esimerkiksi lennon viikonpäivä ja vuorokaudenaika. Tiistai näyttää olevan suomalaisille halvin päivä lentää: silloin säästää keskimäärin 11 prosenttia viikon kalleimpaan lentopäivään, lauantaihin, verrattuna.

Lompakkoystävällisiä lippuja etsivän kannattaa myös harkita iltalentoa, sillä ne ovat noin yhdeksän prosenttia edullisempia kuin aamulennot.

Kansainvälisten lentojen varausvinkkejä

 • Varaa lento 60 päivää ennen matkan aloittamispäivämäärää – voit säästää keskimäärin 34 prosenttia lipun hinnassa
 • Kalleimmillaan liput ovat lähtöpäivänä
 • Iltalennot klo 18–24 ovat tyypillisesti edullisempia kuin aamulla ja ennen klo 15 lennettävät lennot
 • Tiistai on yleisesti halvin lentopäivä
 • Lauantai on tyypillisesti viikon kallein päivä lentää

– Vertailustamme on nähtävissä, että paras aika matkustaa riippuu myös lopullisesta määränpäästä. Euroopan sisällä matkustaville suomalaisille esimerkiksi kallein matkustuspäivä ei olekaan lauantai vaan perjantai, jolloin hinnat ovat kahdeksan prosenttia korkeammalla. Viikonloppulomaa suunnittelevien suomalaisten kannattaakin harkita esimerkiksi torstai-illan lentoja, Momondon Suomen edustaja Miina Malkki kertoo.

Mikäli taas aikoo karata nauttimaan Aasian lämmöstä keskellä talvea, kannattaa unohtaa perussääntö iltalentojen edullisuudesta. Aasiaan kannattaa lentää Euroopasta aamulennoilla, jotka ovat kahdeksan prosenttia halvempia.

Lähde: Momondo.fi

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.