Näin Marin, Orpo ja Purra pärjäsivät MTV:n tentissä – Pöllöraadilta selkeä näkemys voittajasta

Pöllöraati : Pääministeritentin analyysi 18:47
Katso tästä Pöllöraadin analyysi.

MTV Uutisten Pääministeritentti kuumensi tunteita eduskuntavaalien alla. 

Tentissä Suomen kolme mahdollista tulevaa pääministeriä, Sanna Marin (sd.) Petteri Orpo (kok.) ja Riikka Purra (ps.) vastasivat tiukkoihin ja kiperiin kysymyksiin. Pääministeritentin juontajina toimivat MTV Uutisten ankkuri Jan Andersson sekä yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki.

MTV Uutisten Pöllöraati arvioi puheenjohtajien suoriutumisen. Raatiin osallistuivat MTV Uutisten päätoimittaja Ilkka Ahtiainen, Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen ja Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki. Raadin juontajana toimi MTV Uutisten toimittaja Ivan Puopolo.

Sanna Marin: 9 pistettä

Rosa Meriläinen 

– Marin näyttää aidosti eurooppalaiselta johtajalta, ja erottui kotimaan politiikassa leikkauksia vastustamalla.

Ilkka Ahtiainen 

– Kokonaisuutena ottaen rennompi kuin aiemmin, mistä plussaa. Talousosiossa jäi selvästi Orpon ja Purran jalkoihin. Ei ole reilua äänestäjiä kohtaan epäsuorasti kiistää jättimäisten taloushaasteiden olemassaolo.

Jussi Kärki 

– TOIVOTTAVASTI kasvua, JOS kasvua, TOIVON MUKAAN kasvua. Siinä Marinin sanastoa talousväittelyyn. Yllätti pari kertaa: ay-liike verolle ja verokannustin eläkeläisten työnteolle. Toisena ammattina tentissä suomentaja, Orpon puheiden suomentaja. Muissa tenteissä nähty ärhäkkyys poissa - käyttäytyi pääministeritentissä kuin pääministeri.

Riikka Purra: 12 pistettä

Rosa Meriläinen 

– Purra oli vahvoilla työllisyyskeskustelussa, erottui ilmastopolitiikalla ja haastoi hyvin Marinia.

Ilkka Ahtiainen

– Arvostan selkeää ilmaisua, selkeitä kantoja ja hyviä perusteluja. Purralla vaikuttavat talousasiat olevan erittäin hyvin hallussa. Purrankin suorituskyvyn rajat tulivat vastaan ilmasto- ja energiakysymyksissä.

Jussi Kärki 

– Sana hallussa esimerkkinä ”sosiaalidemokraattien erikoinen talouspolitiikka”. Demareilla on aina oikea aika elvyttää Purran mukaan. Hallitus sai kyytiä velkavetoisesta politiikasta, jossa jokainen puolue sai lempilehmänsä läpi. Työmarkkinoiden ikärasismin nostaminen esiin vei työllisyyskeskustelun arjen tasolle.

Petteri Orpo: 14 pistettä

Rosa Meriläinen 

– Orpo oli vahvoilla keskiluokan ostovoiman vahvistamassa ja hänellä oli loistavia onelinereita – ja kaikki niistä kuitteja Marinille.

Ilkka Ahtiainen 

– Orpolle paljon plussaa siitä, että yritti jatkuvasti puhua asioista arjen tasolla, olipa kyse ansiotuloveroista tai vihreästä siirtymästä. Oli minun makuuni turhan flegmaattinen silloin kun Marin selkeästi väänsi kokoomuksen kantoja muuksi kuin ne ovat. Anteeksipyyntövaatimus Marinille lopussa kova juttu.

Jussi Kärki 

– Lyttäsi SDP:n talousohjelman tyhjäksi, mitä hän on joutunut illasta toiseen kuuntelemaan. Nimesi sen kaksois-V:ksi eli veroja ja velkaa. Niskat aamulla kipeät, kun puisteli niin paljon päätään Marinin syytöksille. Haastoi vaihtelun vuoksi välillä Purraa työperäisestä maahanmuutosta. Vei keskustelua ihmisten tasolle Alepan kassalle ja kasviksiin.

Lue myös:

    Uusimmat