Mainos

Näin jäätävä lumimyrsky iskee etelään - katso ennuste

Etelän lumisateet ja tuulet yltyvät myrskyksi ja sakeaksi pyryksi ensi yönä. Aamun liikenteessä kuljetaan paikoin erittäin huonossa ajokelissä. Myös sähkökatkot ovat todennäköisiä.

Etelärannikolla alkaneet lumisateet ja tuulet voimistuvat ensi yönä lumimyrskyksi. Etelästä saapuu voimakas, yhtenäinen lumisadealue, joka leviää perjantaina maan eteläosaan. Lunta tulee tämän hetken ennusteen mukaan etelärannikolla pelkästään perjantain aikana paikoin 20-30 senttimetriä.

Pyry on näillä näkymin pahimmillaan perjantaiaamuna. Liikenteessä on syytä varautua lumisateeseen, kinoksiin, tuuleen ja liukkauteen.

– Ajokeli on yleisesti todella huono koko Etelä-Suomessa. Kovin paljon pahempaa säätä ei voi olla. Tällaiset äkilliset, suuret lumimäärät eivät ole ihan tavallisia, toteaa MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Lunta sataa maan eteläosassa koko perjantaipäivän ajan. Sakeimmat sateet tulevat näillä näkymin Pori-Tampere-Mikkeli-linjan eteläpuolella. Lumisateet jatkuvat myös lauantaina, jolloin kinokset kasvavat entisestään.

Merelle ennustetaan kovaa myrskyä, jopa 25 m/s. Rannikolla tuuli voi puhaltaa puuskissa yli 20 m/s.

– Tuuli aiheuttaa todennäköisesti tuhoja, esimerkiksi kaataa puita. Sähkökatkot ovat melko todennäköisiä, sanoo Aleksi Jokela.

Etelässä on perjantaina pikkupakkasta, mutta kovan tuulen kanssa lukemat tuntuvat noin kymmenen astetta kylmemmiltä.

Myrskytuulet ja korkea aallokko vaikeuttavat laivaliikennettä. Aaltojen ennustetaan olevan Suomenlahdella noin viiden metrin korkuisia, yksittäiset aallot voivat olla jopa 8-9 metrin korkuisia.

Muualla Suomessa sää on perjantaina enimmäkseen poutaista ja maan keskivaiheilla aurinkoistakin. Kuitenkin muuallakin kylmä viima purevoittaa pakkasta.

Lumisateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla on myös paikkakuntakohtaisia ennusteita, tiesäätietoja, kelikamerat sekä tuulitietoja.

(MTV3)

Katso alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.