Näin helposti pilaat television näytön!

Television näytöt ovat suuria, joten pöly, epäpuhtaudet ja tahrat näkyvät niissä helposti. Näytön pilaamiseen riittää liina, jossa on saippua- tai alkoholijäämiä!

Miten saat television puhdistettua mahdollisimman hellävaraisesti? 

Vääränlainen puhdistus voi aiheuttaa muun muassa värjäymiä näyttöön.

Gigantin TV- ja äänentoistolaitteiden päällikkö Tero Soini kertoo, että televisiota puhdistettaessa kannattaa muistaa pari yksinkertaista vinkkiä:

 

  • Käytä puhdistusainetta, joka ei sisällä alkoholia eikä saippuaa. Paras vaihtoehto on vesipohjainen geelimäinen spray, joka ei valu näytöllä.

 

  • Käytä television puhdistamiseen vain siihen tarkoitettua liinaa. Muut puhdistusliinat voivat sisältää saippua- tai alkoholijäämiä.

 

  • Käytä puhdistusainetta maltillisesti. Suihkuta aine puhdistusliinaan, ei suoraan television näytölle. Suoraan näytölle suihkutettuna aineen määrää on vaikea säädellä. Tällöin aine voi myös valua näytöltä television sisään.

 

  • Paras ajankohta television puhdistamiseen on silloin, kun laite on ehtinyt kunnolla jäähtyä. Puhdista televisio mieluiten silloin, kun se ei ole ollut hetkeen päällä. Jos televisio on lämmin, puhdistusaine haihtuu näytöltä eikä puhdistus ole tehokasta.

 

Useimmissa televisioissa valoa heijastava suodatin on sijoitettu aivan näytön pintaan. Television vääränlainen puhdistus voi aiheuttaa suodattimeen värjäytymiä jotka puolestaan heikentävät katselukokemusta.

Lähde: Deski

Lue myös:


Lue myös:

    Uusimmat