Näillä asemilla tankkaat juhannuksena edullisimmin – Polttoaine.net: 2,90 euron raja on jo rikottu

MTV vertaili: Millä välineellä on halvin matkustaa kesälomareissuun? 3:25
Näin paljon neljä eri matkaa maksaa eri kulkuvälineillä kesällä 2022.

Missä tankata juhannuksena? Tätä kysymystä saattaa moni pohtia nyt, kun polttoaineiden hinnat ovat ennätyksellisellä tasolla. Yksi apuväline edullisempien polttoainelitrojen metsästämiseen on Polttoaine.netin hintatietopalvelu, mutta valitettava fakta on se, että kallista tuppaa olemaan kaikkialla.

Polttoaineiden hinnannousu tuntuu ankarasti suomalaisten autoilijoiden lompakoissa. Moni lähtee kuitenkin tänäkin kesänä tien päälle samaan tapaan kuin ennenkin, mutta kulutuksen pienentäminen sekä mahdollisimman edullisen tankkauspaikan löytäminen saattavat pyöriä mielessä tavallistakin enemmän.

Polttoaineiden hintoja seuraavaan Polttoaine.netiin ilmoitettujen menovesilitrojen keskihinnat ovat nousseet tasaisesti koko kevään. Tällä hetkellä kolkutellaan jo kolmen euron rajaa, mutta vielä toistaiseksi rajaa ei ole rikottu.

Maikkarin Viiden jälkeen -ohjelmassa aiemmin kesäkuussa vieraillut Aalto-yliopiston professori Peter Lund on kuitenkin varma, että kolmen euron raja rikotaan tänä kesänä.

– Erityisesti nyt, kun alkaa kesälomakausi, jolloin bensan kysyntä kasvaa selvästi talvikauteen verrattuna, Lund sanoo.

Mikäli tänä juhannuksena mielii tankata hieman edullisemmin, voi Polttoaine.netin hintatietopalvelun datasta olla apua, vaikka hintavaihtelu onkin usein päivittäistä.

Missä on halvin polttoaine juuri nyt?

Koko Suomen halvinta ysivitosta myytiin tiistaina Forssassa Tuomolankadun St1-asemalla, jossa litra maksoi Polttoaine.netin tietojen mukaan 2,439 euroa. Edullisin ysikasi löytyi puolestaan Iitistä Kausalantien St1:ltä 2,535 eurolla, ja dieselkuskin edullisin tankkauspaikka oli Riihimäen Teboil Sakonkadulla 2,303 eurolla.

Tankkauspaikalla on väliä, sillä erot halvimman ja kalleimman välillä voivat revetä isoiksi. Esimerkiksi tiistain kallein ysivitosta maksoi Sulkavalla Lohilahden Neste-kylmäasemalla 2,75 euroa litralta. Kaikkein lähimpänä kolmen euron rajaa oli samalla asemalla myytävä 98-oktaaninen 2,90 euron litrahinnallaan.

Alta löydät linkit Polttoaine.netin alueellisiin hintoihin polttoaineittain. Tiedot perustuvat autoilijoiden ilmoituksiin.

Kuinka korkealle polttoaineiden hinnat voivat kohota ja kuinka pitkään tämä voi jatkua? 6:14
KATSO MYÖS: Kuinka kauan polttoaineiden hinnat voivat jatkaa hurjaa nousuaan? Aalto-yliopiston professori Peter Lund on varma, että kolmen euron raja rikotaan tänä kesänä, eikä hän usko nopeaan helpotukseen. Katso videolta, milloin hinnat saattavat Lundin mukaan kääntyä laskuun.

Lue myös:

    Uusimmat