Uskomatonta, mutta totta: Kolmen euron raja voi mennä ihan kohta rikki – Suomen kalleimmat polttoainelitrat yltävät jo lähelle

Kuinka korkealle polttoaineiden hinnat voivat kohota ja kuinka pitkään tämä voi jatkua? 6:14
Kuinka kauan polttoaineiden hinnat voivat jatkaa hurjaa nousuaan? Aalto-yliopiston professori Peter Lund ei usko nopeaan helpotukseen, mutta katso videolta, milloin helpotusta saattaa olla luvassa.

Polttoaineet ovat Suomessa nyt historiallisen kalliita, mikä nostaa autoilun kustannuksia merkittävästi. Vielä jokin aika sitten kolmen euron bensalitrasta puhuminen olisi tuntunut vitsiltä, mutta ei enää.

Polttoaineiden hintoja on nostanut erityisesti Venäjän hyökkäys Ukrainaan, mikä on näkynyt voimakkaasti raakaöljyn hinnassa.

Hintojen nousun taustalla on myös euron heikentyminen suhteessa dollariin.

Eilen uutisoitiin, kuinka bensan litrahinta on pompannut toukokuussa jo 30 senttiä viime kuun keskiarvosta.

Kalleimmat polttoainelitrat Enonkoskella, halvimmat Pieksämäellä

Suomen kalleinta polttoainetta myydään tällä hetkellä Polttoaine.netin mukaan Saimaan rannalla Enonkoskella. Nesteen kylmäasemalla Enonkoskentiellä 95-oktaaninen bensa maksoi eilen huimat 2,799 euroa, 98-oktaaninen peräti 2,849 euroa ja dieselkin 2,699 euroa litralta.

Eilisen keskihinnat koko Suomessa olivat edellä mainittujen polttoainelaatujen osalta 2,540 ja 2,636 sekä 2,387 euroa per litra.

Halvimman polttoainelitran perässä olevan kannattaa suunnata Pieksämäelle, jossa St1 myy ysivitosta "vain" 2,339 eurolla, ysikasia 2,395 eurolla ja dieseliä 2,185 eurolla. Kyseinen asema on Polttoaine.netin hintatietojen mukaan ainoa, jossa 95-laatuinen bensalitra maksaa alle 2,4 euroa.

Asiantuntija pitää kolmen euron rajan rikkoutumista varmana

Viime viikolla Maikkarin Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut professori Peter Lund Aalto-yliopistosta on varma, että bensalitran hinta kiipeää tänä kesänä vielä yli kolmen euron jossain päin Suomea.

– Erityisesti nyt, kun alkaa kesälomakausi, jolloin bensan kysyntä kasvaa selvästi talvikauteen verrattuna, Lund sanoo.

Hän ei usko myöskään nopeaan helpotukseen. Lund kertoo artikkelin yläpuolella olevalla videolla, milloin hän uskoo hintojen kääntyvän laskuun.

Voiko bensan litrahinta nousta jopa kolmeen euroon? 1:55
KATSO MYÖS: Näin bensiinin mahdollinen kolmen euron litrahinta puhutti huhtikuussa. Tuolloin hinnat olivat nykyistä edullisemmalla tasolla.

Lähde: Polttoaine.net

Lue myös:

    Uusimmat