Nähdäänkö Krista Pärmäkoskelta nyökkäys Tour de Skin lähtöviivalla? – "Toinen ymmärtää, jos on yhtään pelinainen"

Krista Pärmäkoski: Tein pieniä taktisia virheitä 1:42
Krista Pärmäkoski kommentoi kisaansa MTV Urheilulle.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä pitää Krista Pärmäkosken ja Jessica Digginsin yhteistyötä itsestäänselvyytenä maastohiihdon Tour de Skin viidennellä etapilla torstaina. 

Diggins ja Pärmäkoski säntäävät ladulle 10 kilometrin vapaan takaa-ajokisassa sijoilta neljä ja viisi vain 3,4 sekunnin erolla. Kaula kärkeen on kuitenkin venähtänyt jo lähes puoleentoista minuuttiin, mutta Venäjän Julia Belorukova on vain reilun 15 sekunnin päässä kolmantena. 

– Yhteistyö on helvetin tärkeä juttu Digginsille ja Pärmäkoskelle. He pääsevät nyt ainoina kärkihiihtäjinä hiihtämään porukassa. Jos he saavat hyvän vuorovedon aikaiseksi, niin eroa kärkeen ei pitäisi tulla ainakaan lisää, Isometsä toteaa.

– Jos Belorukova hiihtää fiksusti, niin hän ottaa rennon alun ja jää odottelemaan kaksikkoa.

Pärmäkoski kommentoi MTV Urheilulle keskiviikkona, että hän aikoo käydä taktiikkakeskustelun Digginsin kanssa ennen takaa-ajoa. Isometsä odottaa kaksikolta vahvaa yhteistyötä. 

– Sanotaan niin, että tuossa tapauksessa ei tarvitsisi edes jutella. Kunhan nyökkää lähtöviivalla. Toinen ymmärtää, jos on yhtään pelinainen, Isometsä naurahtaa.

Samalla Isometsä linjaa voimasuhteita Tourin jälkipuoliskolle. 

Ingvild Flugstad Östberg ja Natalia Neprjajeva ovat kärjessä kaukana, eikä ole näköpiirissä, että he notkahtaisivat. Mutta en usko, että Belorukova jaksaa kiikkua viimeistä mäkeä ylös huippuvauhtia, Isometsä summaa.

Torstain takaa-ajokisa käynnistyy klo 16.15. Miesten 15 kilometrin kilpailu alkaa jo klo 14.05. 

Lue myös:

    Uusimmat