Näkökulma: Krista Pärmäkoski sai huomiselle täydellisen työkaverin

Krista Pärmäkoski: Tein pieniä taktisia virheitä 1:42
Krista Pärmäkoski kommentoi kisaansa MTV Urheilulle.

Krista Pärmäkoski lähtee Tour de Skillä torstaina hiihdettävään 10 kilometrin takaa-ajoon jahtaamaan kokonaiskisan kolmatta sijaa. Hän saa täydellisen työtoverin Yhdysvaltojen Jessica Digginsistä, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

Pärmäkoskelta odotettiin keskiviikkona väkevää tykitystä, kun Tour jatkui perinteisen 10 kilometrin yhteislähdöllä kevyessä lumisateessa Oberstdorfissa. Suomalaistähti oli kilpailussa aktiivinen, mutta 5,8 kilometrin kohdalla olleeseen välikiriin tehty puristus näytti syövän Pärmäkosken paukkuja lopputaistelussa. 

Viides sija ja 15,9 sekunnin tappio kiertueen kärkeen nousseelle Norjan Ingvild Flugstad Östbergille saattoivat olla pettymyksiä, mutta suoritus takasi hyvät lähtökohdat torstain takaa-ajoon. Touria johtanut Jessica Diggins nimittäin hävisi lähes minuutin ja lähtee keskiviikkona ladulle vain kolme sekuntia ennen Pärmäkoskea. 

Väkevänä vapaan menijänä tunnettu Diggins ja Pärmäkoski saavat toisistaan loistavat työtoverit, ja jos yhteistyö maistuu molemmille, he tulevat hiihtämään Julia Belorukovan varmasti kiinni. Kolmantena starttaavan venäläisen kohtalona on lähteä liikkeelle yli minuutti kärjen takaa, mutta Diggins ja Pärmäkoski säntäävät vain 15 sekuntia hänen peräänsä.  

On hyvin mahdollista, että huomenna Oberstdorfin latujen kovimman hiihtoajan lataa joko Diggins tai Pärmäkoski. 


Lue myös:

    Uusimmat