Jari Isometsä tyrmää puheet Krista Pärmäkosken virheistä – "Sitten olisi kyselty, että miksi hän ei yrittänyt"

Krista Pärmäkoski: Tein pieniä taktisia virheitä 1:42

Krista Pärmäkosken rohkea yritys maastohiihdon Tour de Skin neljännellä etapilla ei ollut taktinen virhe, alleviivaa MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä. 

Pärmäkoski lähti hanakasti hakemaan voittoa ja eron kaventamista Tourin kokonaiskilpailussa perinteisen 10 kilometrin yhteislähtökisassa Oberstdorfissa keskiviikkona.

Lopputulos ei ollut kuitenkaan toivottu, kun Pärmäkoski hieman väsähti viimeisellä 2,5 kilometrin lenkillä ja jäi viidenneksi. Samalla ero kiertueen kärkinaiseen, Norjan Ingvild Flugstad Östbergiin kasvoi puoleentoista minuuttiin.    

– Ei se ollut ihan sitä mitä odotettiin. Tämä oli iso kisa ja iskun paikka, Isometsä aloittaa.  

– Tämä päivä teki sen, että Tourin voittaminen meni todella vaikeaksi. Jos huomioidaan ihan realiteetit, niin Östberg on lyönyt Pärmäkosken jokaisessa tämän kauden seitsemässä normaalimatkan kisassa. Tämmöisen tilaston kääntäminen toiseen suuntaan oikein isosti on mahdotonta, jos ei tule jotain epäonnistumista voitelun kanssa.

Moni – myös Pärmäkoski itse – näki suomalaistähden hiihdossa taktisia virheitä. Pärmäkoski haki varsinkin alussa eroa pienellä nykäisyllä, minkä lisäksi hän kaasutteli kovaa välikiriin. Hän ei kuitenkaan saanut tehtyä isoa eroa kevyessä lumisateessa käydyssä kilpailussa. 

Isometsän mielestä rohkeus oli oikea ratkaisu. 

– Pärmäkoski tiesi, että tänään on se paikka iskeä. Hän veti vähän alussa, mutta olihan Östberg eniten keulassa. Kun olet takaa-ajosasemassa, niin totta kai riskejä on otettava. En nähnyt siinä taktista virhettä. Hän hiihti rohkeasti. Välikiriin hän hyökkäsi rohkeasti, kuten pitikin, mutta hän ei kestänyt sitä vauhtia tänään, Isometsä perustelee.

– Lumisateessa peesaaminen on aina parempi ratkaisu, mutta sitten jos hän olisi peesannut, niin olisi kyselty, että miksi hän ei yrittänyt. Krista sanoi itsekin, että eroja on tehtävä, ja sitä hän yritti, asiantuntija summaa.  

Naisten Tour jatkuu vapaan 10 kilometrin takaa-ajolla torstaina.

Anne Kyllösellä syytä hymyyn: Olen todella tyytyväinen 1:49
Anne Kyllönen riemuitsi kauden parasta suoritustaan MTV Urheilun haastattelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat