Mainos

Myrsky kurittaa laivaliikennettä - lähdöt alus kerrallaan

Laivamatkustajia myrsky kurittaa erityisesti. Lähes jokainen matkustaja-alus on myöhässä aikataulusta.

Tallink Siljan Serenade-matkustajalaiva saapuu Tukholmasta Helsinkiin noin kuusi ja puoli tuntia myöhässä. Laivan arvioidaan saapuvan neljän aikaan iltapäivällä.

Viime yönä Tallinkin Tallinnasta saapunut alus oli myöhässä lähes pari tuntia. Tallinnan ja Helsingin välinen laivaliikkenne kulkee jatkuvasti 1–2 tuntia myöhässä.

– Laivojen lähtö katsotaan tilannekohtaisesti. Katsotaan sillä hetkellä, että onko 30 metriä puuskissa. Täytyisi tuulla tasaisesti tuon verran, että laivat eivät lähtisi. Se on kyllä hyvin poikkeuksellista, sanoo Tallink Siljan viestintäpäällikkö Marika Nöjd.

Viestintäpäällikkö Jaanika Rohula Linda Lineltä kertoo, että kaikki yhtiön vuorot on tältä päivältä peruttu. Ensimmäinen lähtö Helsingistä Tallinnaan on mahdollisesti huomenna klo 10. Molemmat laivat ovat Tallinnan satamassa. Rohula sanoo, että huomennakin joudutaan katsomaan, millainen sää on, liikkuvatko laivat.

Helsingin terminaalin päivystävä satamapäällikkö Michael Mavrostomos kertoo, että Tukholmasta tulossa oleva Viking Gabriella saapuu Helsinkiin noin kuusi tuntia myöhässä, ja lähtee illalla takaisin Tukholmaan myös reippaasti myöhässä. Myös Tallinnaan kulkevat laivat myöhästelevät.

Turun sataman päivystävä terminaalipäällikkö Priska Alankoja kertoo, että Turusta lähtevät ja saapuvat laivat ovat aikataulussa, koska saaristo suojaa pahimmalta tuulelta.

Eckerö Linen toimitusjohtaja Irja Hanelius kertoo, että heidän laivansa lähti 1,5 tuntia myöhässä ja saapuu Tallinnaan myöhässä.

Maarianhaminan satama on ollut suurissa vaikeuksissa myrskyn vuoksi, ja monet Ruotsin ja Suomen väliä matkaavat laivat ovat joutuneet jättämään joko Långnäsin tai Maarianhaminan sataman väliin.

– Meillä viime yönä Europa ja Galaxy joutuivat jättämään Ahvenanmaan kokonaan väliin. Nyt vastatuuli aiheuttaa se, että Silja Serenadekin joutuu ajamaan tavallista hitaammin Tukholmasta Suomeen. Matkustajillekin on mukavampaa, ettei niin paljon keinuta, jos tultaisiin normaalia vauhtia vastatuuleen, Hanelius sanoo.

Suomenlahden keskituulet ovat aamun aikana olleet noin 27 metriä sekunnissa. Puuskissa tuuli on yltänyt 35 metriin sekunnissa. Ilmatieteen laitoksen mukaan Antiksi ristitty myrsky on yksi voimakkaimmista mitatuista itämyrskyistämme.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.