Mainos

Myös useita muita Ankkalammen päiväkoteja uhkaa sulkeminen – vaadittuja korjaustöitä ei ole tehty, yksi päiväkodeista ei paloturvallinen

5:57
Päiväkotien ympäristöissä on peräti kuusinkertaiset erot.

Helsingin kaupunki kehottaa Ankkalampi Oy:tä kiireellisiin toimenpiteisiin Punavuoressa, Pakilassa ja Toukolassa. Käytännössä yhtiön olisi tehtävä päiväkotikäytössä oleviin kiinteistöihinsä rakennuslupien edellyttämät korjaukset.

Päiväkoti Punavuoren Ankkalampi on toiminut nykyisissä tiloissaan liikehuoneistossa vuodesta 2012 lähtien. Tilojen muuttamiseksi päiväkotikäyttöön on myönnetty vuonna 2012 rakennuslupa, joka on rauennut vuonna 2015. Rakennusvalvonta ei ole saanut selvitystä kohteessa tehdyistä muutostöistä. Päiväkodin toiminta on kaupungin mukaan lopetettava aprillipäivänä, ellei selvityksiä saada.

Päiväkoti Pakilan Ankkalammella on voimassa oleva rakennuslupa, mutta sen mukaisia muutostöitä ei ole tehty. Sulkeminen uhkaa myös 1.4.2019.

Toukolassa sijaitsevalle Arabianrannan Ankkalampi -päiväkodille on haettu rakennuslupaa toiminnan aloittamisen jälkeen. Hakemus on evätty tämän kuun alussa, koska esitetyt suunnitelmat eivät täytä paloturvallisuussäännöksiä. 

Helsingin kaupungin mukaan Ankkalampi-päiväkotiketjun on todettu toimivan Helsingissä kymmenessä toimipisteessä ilman asianmukaisia tiloihin liittyviä rakennuslupia. Ankkalampi on sulkenut kohteista yhden, Lauttasaaressa sijainneen Vattu2:n.

Muiden kuuden kohteen osalta rakennusvalvonnan selvitykset ovat vielä kesken.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja