Muusikko Maija Vilkkumaa: "Jotta pystyisi täyttämään 50 vuotta täynnä iloa, pitää tehdä jotain itselleen haastavaa"

Maija Vilkkumaa täyttää 50 vuotta.

Marraskuussa 50 vuotta täyttävä muusikko Maija Vilkkumaa vieraili MTV:n Viiden Jälkeen -ohjelmassa kertomassa pian julkaistavasta elämäkerrasta.

VIlkkumaa kertoo, että hän ei kärsi viidenkympin kriisistä vaan juhlistaa synttäreitään isosti Helsingin jäähallissa pidettävällä keikalla. Hän tosin myöntää, että ensireaktio pian koittavaan 50-vuotispäivään oli mennä pakoon.

– Tein ehkä sellaisen täyskäännöksen ja tajusin, että ehkä se pitää kuitenkin ajatella niin, että jotta pystyisi täyttämään 50 täynnä iloa, pitää tehdä jotain itselleen haastavaa. Vähän niin kuin nousta seuraavalle askeleelle, Vilkkumaa pohtii.

Vilkkumaa kertoo, että jäähallikeikka on isoin mitä hänellä on uransa aikana ollut. Keikkaa on valmisteltu ja harjoiteltu paljon ja Vilkkumaa haluaa, että se on show, jossa jokainen ihminen ajattelee omaa elämäänsä ja unelmiaan.

– Toivon, että ihmiset tulevat sieltä ulos puhdistuneena ja täynnä uskoa ja toivoa tulevaan, Vilkkumaa toteaa.

Vilkkumaan elämäkerta julkaistaan pian. Hän kertoo, että kirja on kirjoitettu yhdessä kirjailija Miina Supisen kanssa. Vilkkumaa kuvailee kirjan tekoprosessia mahtavaksi, mutta raskaaksi.

– Osittain sen takia, että piti palata asioihin, joista osaa on kiva ajatella ja joitain vähän raskaampaa ajateltavaa ja muisteltavaa.

Artisti kertoo, että kirjan kirjoittaminen oli kaiken kaikkiaan iso prosessi ja hän haluaa tuoda kirjan tunnelmia jatkossa myös keikkalavoilleen. 

Maija Vilkkumaan elämäkerta julkaistaan lauantaina 28. lokakuuta. 

Millaisia tulevaisuuden haaveita Vilkkumaalla on ja miten elämäkerta syntyi? Katso koko haastattelu alla olevalta videolta!

Maija Vilkkumaa täyttää 50 vuotta  – miksi juuri hänestä tuli suomalaisten naisrokkareiden kantaäiti? Erikoishaastattelussa laulaja Maija Vilkkumaa 15:59

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat