Mainos

Muuramesta Suomen luovin kunta

Keskisuomalainen Muurame on valittu Suomen luovimmaksi kunnaksi 2002. Arvo myönnetään vuosittain kunnalle, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt luovuutta alueellaan. Kunnan tulee myös tarjota hyvä toimintaympäristö keksintöjä hyödyntäville yrityksille ja keksijöille.

Luovimman kunnan nimesi Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry yhteistyössä Suomen Kuntaliiton ja Suomen Yrittäjät ry:nkanssa. Valinta julkistettiin Muuramen kunnan virastotalolla tänään. Tunnustus myönnettiin nyt viidennen kerran. Aiemmin huomionosoituksen ovat saaneet Sievi 1998, Keitele 1999, Sotkamo 2000 ja Uusikaupunki 2001. Muuramen valintaan Suomen luovimmaksi kunnaksi vaikuttivat mm. Muurameen sijoittunut metallialan pk-yritysten laaja keskittymä, jossa keskeisiä vaikuttajia ovat Muuramen keksijäyrittäjät ja se, että kuntalaiset ovat vuosien varrella hakeneet huomattavan määrän patentteja. Luovimman kunnan valinnassa painoi lisäksi kunnanhallinnon toimintatapa, keksintö- ja innovaatiotoiminnan tulokset sekä yrittäjäilmasto.

Muuramen kunnassa löytyy niin maanviljelijöitä kuin keksijöitäkin.

Muuramelaiset ovat hakeneet patentteja 1970-luvulta laskien patentti- ja rekisterihallituksen tilastojen mukaan ennätysmäärän noin 250. Monen nyt kansainvälistyneen yrityksen toiminta on alkanut pienimuotoisesti autotallissa tehdystä keksinnöstä. Jyväskylän kyljessä sijaitsevassa Muuramessa asuu yli 8000 ihmistä. Kunta on onnistunut säilymään elinvoimaisena vuosikymmeniä pk-teollisuuden ansiosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.