Musiikkidiggari ja puhelinta ostamassa? Marshall Londonia on vaikea päihittää

Syyskuun alussa Suomessa myyntiin tuleva Marshall London on yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelinuutuuksista. Laite on suunnattu etenkin musiikista kiinnostuneille käyttäjille.

Marshallissa on myös suomalaista osaamista. Oululainen Creoir on ollut mukana kehitystyössä alihankkijana.

Tykkäsimme

  • Marshall-look
  • Musiikkiominaisuudet
  • Laadukkaat kuulokkeet

Emme tykänneet

  • Tekniset ominaisuudet keskitasoa

Jo puhelimen ulkonäkö viittaa vahvasti Marshall-maailmaan. Kyseessä ei todellakaan ole markkinoiden ohuin puhelin, mutta otetuntuma on hyvä. Laitteen takakuori on irrotettavissa, joten akun voi vaihtaa. Sisuksista löytyy myös muistikorttipaikka, josta moni valmistaja on puhelimissaan luopunut.

Marshallin yläosassa on todellinen erikoisuus: kaksi kuulokeliitäntää. Niiden avulla kaksi käyttäjää voi kuunnella suosikkikappalettaan ilman kuulokkeiden vaihtamista päästä toiseen.

Puhelimen oikeassa sivussa on näyttävä, kullatun näköinen äänenvoimakkuuden säädin, joka tuo mukavasti näyttävyyttä laitteen ulkonäköön.

Musiikinystävät on otettu hyvin huomioon. Puhelimen etupaneelissa on kaksi isokokoista kaiutinta, joista lähtee tuhti ääni. Puhelimen kaksi mikrofonia pitävät huolen siitä, että esimerkiksi keikalta taltioidun videopätkän musiikki toistuu laadukkaana. Mikrofonit sulkevat pois taustamelun puheluiden ajaksi. Teknavin testissä osoittautui, että varsinkin bassotoisto oli aivan eri tasoa verrattuna iPhone 6:een.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan London ei yllä markkinoiden huippuluurien tasolle. Siinä on "vain" 720p-resoluutioon yltävä teräväpiirtonäyttö, joka on sopivan kokoinen (4,7 tuumaa). Sisäistä tallennustilaakin on ainoastaan 16 gigatavua, tosin sitä voi laajentaa muistikorttipaikalla. Prosessorina on Snapdragon 410, ei viimeisintä huutoa sekään. Takakamerassa on kahdeksan megapikseliä, etukamerassa 2.

Musiikkidiggareita ei ole unohdettu myöskään softapuolella. Londonissa on Marshallin oma ekvalisaattori ja dj-sovellus. Puhelin tukee häviöttömiä flac-musiikkitiedostoja, joita tosin ei saa Spotifysta. Flac-tiedostoja voi ladata esimerkiksi Last.fm- ja HDTracks.com -musiikkipalveluista.

Marshall ei ole edullinen puhelin. Puhelimen saa 549 eurolla. Rahan arvoinen lisävaruste on mukana tulevat kuulokkeet, jotka ovat selvästi laadukkaammat kuin mitä älypuhelinten tuotepakkauksissa on totuttu näkemään.

Lue myös:

    Uusimmat