Muotifaneille iloisia uutisia: Balmain suunnittelee H&M:lle!

Supertähtien suosima ranskalainen muotitalo suunnittelee yhteistyömalliston ruotsalainen muotijätin kanssa.

Kim Kardashianin, Kendall Jennerin ja Jourdan Dunnin suosimat Balmainin niittimekot, nahkatakit ja rokkaavat pikkumustat voivat olla pian sinunkin ulottuvillasi. Halpamuodin jättiläisen H&M:n seuraavaksi vierailevaksi suunnittelijaksi on nimittäin paljastunut Balmainin luova johtaja Olivier Rousteing.

Billboard Music Awardseissa saatiin eilen illalla jo esimakua tulevasta. Rousteig saapui gaalaan yhdessä Jennerin ja Dunnin kanssa, jotka molemmat kantoivat yllään tulevan malliston vaatteita.

– Haluan puhutella sukupolveani: se on päätavoitteeni suunnittelijana. H&M tarjoaa minulle ainutlaatuisen mahdollisuuden tuoda kaikki Balmain maailmaan, päästä osaksi unelmaa ja luoda maailmanlaajuinen #HMBalmaination: hasthtagin innoittama yhteenkuuluvuuden liike. Yhteistyö tuntui äärimmäisen luonnolliselta minulle: H&M on brändi, johon kaikilla on jokin yhteys. Se edistää yhtenäisyyttä, ja sitä minäkin kannatan, Olivier Rousteing kertoo H&M:n tiedotteessa.

Legendaarinen muotisuunnittelija Pierre Balmain perusti nimeään kantavan muotitalon vuonna 1945. Balmain edusti sodan jälkeistä ranskalaisen muodin eleganssia, ja talo puki aikansa suurimpia tähtiä. Tuohon aikaan Balmainin vaatteet edustivat haute couturea. 1990-luvulla Balmainia suunnitteli hiljattain edesmennyt amerikkalaisen muodin grand old man Oscar De La Renta.

Rousteig siirtyi ohjaksiin vuonna 2011. Viime vuosina Balmainin tyyli on ollut selkeästi nuorekkaampi, rockimpi ja energisempi. Tunnusomaisiksi ovat tulleet 1970-luvun vaikutteet, nahan käyttö, lyhyet hameet ja rock-henkiset viitteet. Esimerkiksi Kim Kardashian on säväyttänyt merkin seksikkäissä mekoissa.

Balmain for H&M saapuu myymälöihin 5. marraskuuta 2016. Aiemmin H&M:lle ovat suunnitelleet muun muassa Alexander Wang, Stella McCartney ja Lanvin.

Lähteet H&M, Wikipedia

Lue myös:

    Uusimmat