Muokatut muotikuvat saivat kilpailijan – uusi lehti kieltäytyi kuvankäsittelystä

Naistenlehtien muotikuvissa naiset ovat virheettömiä ja hoikkia. Muutosta tähän on kuitenkin tulossa, pikkuhiljaa.

Jo nuoret tytöt lähtevät tavoittelemaan muotilehtien sivuilla näkyviä virheettömiä vartaloita. Sitä, että täydellisten vartaloiden takana on usein kuvankäsittelyohjelmat, eivät useat tytöt tiedä. Viime kesänä lanseerattu aikakausilehti Verily on ensimmäinen naistenlehti missä mallien vartaloita ja kasvoja ei muokata kuvankäsittelyohjelmilla. Lehden tarkoitus on juhlistaa naisia sellaisina kuin he ovat. Malleina on kaiken kokoisia, ikäisiä ja rotuisia naisia.

Idean takana ovat lehden perustajat Kara Eschbach jaJanet Sahm. Eschbach kertoo, että aikakausilehtien voima on iso.

– Jopa 69 prosenttia nuorista tytöistä katsoo naistenlehdistä millainen on tyypillinen naisvartalo. Sen vuoksi meillä on nyt hyvä tilaisuus kertoa todellisuudesta, Echbach kertoo.

– Me emme ainoastaan kerro naisille, että heidän pitäisi tuntea itsensä hyväksi vaan me annamme työkalut siihen miten tuntea itsensä hyväksi, Sahm jatkaa.

Eschbach ja Sahm eivät pidä kuvankäsittelyohjelmia absoluuttisesti huonona asiana, joskus kuvia pitää korjailla, esimerkiksi valaisun osalta.

– Mutta me emme muuta kasvoja tai vartaloita, Sahm toteaa.

Luovatko naistenlehdet yleensä epätodellista kauneuskuvaa?

– Me kaikki haluamme olla kauniita ja terveitä ja se on hyvä asia. Mutta nyt lehdissä esillä olevat kauneus- ja terveysihanteet ovat fiktiota. On kauneusihanne mutta siihen ei pääse terveellisesti. Minun täytyisi olla anorektinen tai buliimikko tai minun täytyisi treenata kahdeksan tuntia päivässä. Kun vain yksi prosentti ihmisistä näyttää sellaiselta, niin se on täysin mahdotonta, Eschbach sanoo.

Eschbach ja Sahm toivovat, että lehti voi muuttaa asioita laajemminkin.

– Olen huomannut, että plus- ja normaalikokoisten mallien käyttö on lisääntynyt. Nyt on selvästikin halukkuutta käyttää enemmän normaalikokoisia, terveitä ja urheilullisia malleja. Haasteita vielä on, mutta hidasta muutosta on tapahtunut.

Lähde:Leanin.org

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat