Mainos

Mummomallit valtaavat pyörätiet

Kävelykierros kaupungilla on erinomainen tapa tehdä havaintoja kaikenlaisista muotivirtauksista. Tänä kesänä katukuvassa pistää silmään pystyasennossa poljettavien mummopyörien yleistyminen.

Itäkeskuksen Suomen Polkupyörätukun myymäläpäällikkö Kristian Österholm vahvistaa trendin.

- Kyllä tämä suuntaus näkyy myynnissäkin. Trendi lähti vähitellen liikkeelle ehkä pari vuotta sitten, Österholm arvioi.

Mummomallien myyntibuumin lisäksi pystyasennon suosio näkyy Österholmin mukaan myös perinteisten kyyryssä ajettavien mallien muokkaamisessa.

- Tuntuu, että hyvin monia malleja on muutettu pystymallisemmaksi. Niissä on muotoiltu vähintään pyörän tankoa. Se ei enää ole aivan suora toisin kuin ennen, Österholm toteaa.

Pyöräkaupasta haetaan nykyään peruspyörää, johon ei välttämättä kaivata vaihteita tai käsijarruakaan. Jos menopelille vaihteita halutaan, riittää useimmalle 3-7 vaihdetta.

Aivan jakamatonta suosiota eivät mummopyörät kuitenkaan nauti. Monivaihteisilla maastopyörillä ja ja sporttisilla ratapyörillä on yhä oma uskollinen asiakaskuntansa: pojat ja miehet tiettyyn ikään asti.

- Tosin vanhemmasta päästä alkaa miehilläkin järkisyyt painaa pyörän valinnassa, Österholm naurahtaa.

Pystymallisella polkupyörällä ajavat miehet hakevat katu-uskottavuutensa Österholmin mukaan enemmän väreillä kuin mallilla. Tyttöihin vetoavien pinkkien ja turkoosien pyörien vastapainoksi on miehille tarjolla kokomustaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.