Mainos

Muistithan asettaa lentotilan? Näin voi käydä, jos soitat puheluita lennon aikana

Se, että jätät asettamatta puhelimesi lentotilaan lennon ajaksi, ei ehkä saa lentokonetta tippumaan, mutta sillä voi olla vakavia seurauksia. 

Useat lentoyhtiöt kehottavat matkustajia asettamaan puhelimensa lentotilaan lennon ajaksi. Lentotila poistaa puhelimen matkapuhelinverkko-, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet sekä FM-radion käytöstä samanaikaisesti.

Vaikka puhelimen päälle jättämisen ei ole koskaan raportoitu aiheuttaneen lentokoneeseen toimintahäiriöitä, se voi häiritä huomattavasti lentäjien työtä.

Tärkeät hätäilmoitukset voivat jäädä saamatta

Puhelimen signaalit voivat häiritä viestintää ja aiheuttaa ongelmia lentäjille. Sama rätisevä ääni, joka kuuluu kun soivaa puhelinta pidetään lähellä radiota, voi kuulua lentäjien kuulokkeista matkustajien puhelinten soidessa.

Puhelimen soiminen tai viestin saaminen voi siis pahimmassa tapauksessa keskeyttää lentäjien ja lennonjohdon välisen viestinnän. Tärkeät hätäilmoitukset tai varoitukset voivat näin ollen jäädä saamatta. 

Puhelin kannattaakin aina siirtää lentotilaan tai sulkea lennon ajaksi. Jos tämän kuitenkin unohtaa, ei kannata huolestua. Matkustajien elektronisten laitteiden signaalien ei ole koskaan raportoitu aiheuttaneet koneeseen toimintahäiriöitä. Asiantuntijoiden mukaan modernin teknologian käyttö onkin turvallista ja luotettavaa. 

Lähde: Independent

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.