Mainos

Muistio: Uusivuosi tuo poikkeusaikataulut mukanaan

Nyt kun joulun poikkeusaikatauluista on selvitty, on aika varautua uuteen vuoteen. Uusivuosi tuo paljon muutoksia niin kauppojen ja Alkojen aukioloihin kuin juna- ja bussiliikenteen aikatauluihinkin.

Ruokakaupat ja Alkot:

Kaupat sulkevat ovensa huomenna uudenvuodenaattona viimeistään klo 18. Pienimpien, kooltaan alle 100 neliömetrin kauppojen aukiolo on vapaata. Useat Suomen Lähikaupan pienet Siwa-kaupat ovat avoinna aattona klo 21:een, jotkut klo 23:een.

Kauppojen aukioloa sääntelevän lain mukaan kauppojen on oltava kiinni lauantaina uudenvuodenpäivänä, mutta Siwat voivat olla auki myös silloin.

Sunnuntaina 2.1.2011 kaupat noudattavat normaaleja sunnuntain aukioloaikoja.

Alkon myymälät palvelevat tänään vielä normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Huomenna uudenvuodenaattona Alkon myymälät ovat avoinna kello 18:aan. Uudenvuodenpäivänä Alkot ovat kiinni.

Pankit ja postit:

Pankit ovat avoinna huomenna klo 13 saakka. Ne avaavat ovensa sen jälkeen vasta maanantaina.

Postin omat myymälät ja asiakaspalvelu ovat avoinna uudenvuodenaattona huomenna kello 16 asti. Helsingin Pääposti palvelee kello 18 asti. Uudenvuodenpäivänä lauantaina myymälät ja asiakaspalvelu ovat suljettuna.

Junaliikenne:

Junaliikenne kulkee uudenvuodenaattona muutamin poikkeuksin perjantain aikataulujen mukaan.

Uudenvuodenpäivänä kaukojunat noudattavat pääasiassa sunnuntain aikatauluja. Lisäjunia ja peruttuja junia on kuitenkin useampia. Tarkempia tietoja kaukoliikenteen junista löytyy VR:n nettisivuilta.

Pääkaupunkiseudun lähijunien liikenne jatkuu tavanomaista viikonloppua myöhempään. Lähiliikenteessä on uudenvuodenaaton ja -päivän välisenä yönä useita poikkeuksia, katso tiedot VR:n sivuilta.

Bussiliikenne:

Bussiliikenteen aikatauluissa on useita muutoksia ja poikkeuksia vuodenvaihteessa.

Osa kaukoliikenteen vuoroista jää pyhinä kokonaan ajamatta. Lisätietoja mahdollisista poikkeuksista löytyy kunkin reitin liikennöitsijän sivuilta tai Matkahuollosta, puh. 0200 4000 (1,70 €/min +pvm)

Uudenvuodenaattona Helsingissä noudatetaan arkiaikatauluja ja seudun muussa liikenteessä perjantaiaikatauluja. Yöllä on lisäliikennettä. Aamuyöbussit liikennöivät sekä uudenvuodenaaton että uudenvuodenpäivän jälkeisenä yönä. Usealla seutulinjalla on pidennetty liikenne noin klo 3-4 asti.

Uudenvuodenpäivänä on sunnuntailiikenne. Uudenvuodenpäivän iltana muilla kuin Helsingin bussilinjoilla on pidennetty sunnuntailiikenne.

Osa Helsingin raitiovaunuista ajaa uutenavuotena poikkeusreittejä. Metro liikennöi kaksi tuntia normaalia myöhempään.

Tiedot pääkaupunkiseudun liikenteestä löytyy HSL:n sivuilta

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.