Muistelmansa julkaissut laulajadiiva Mariah Carey luonnehtii ex-miehensä olleen kuin vanginvartija – vertaa itseään prinsessa Dianaan

Mariah Carey kertoo tuoreessa elämäkerrassaan elämänsä käänteistä sekä ihmisistä, jotka ovat tehneet häneen suuren vaikutuksen.

Laulajadiiva Mariah Careyn muistelmateos The Meaning of Mariah Carey julkistettiin tällä viikolla. 50-vuotias tähti kertoo kirjassa avoimesti myös elämänsä ikävämmistä käänteistä.

Keväällä 50 vuotta täyttänyt Carey kertoi jo aiemmin CBS:n Sunday Morning -ohjelman haastattelussa muun muassa siitä, kuinka kontrolloiva hänen ensimmäinen aviomiehensä Tommy Mottola oli.

Carey avioitui tuottajaja työskentelevän ja 20 vuotta itseään vanhemman Mottolan kanssa vuonna 1993, kun hän oli vasta 23-vuotias.

Carey muisteli Jane Pauleyn haastattelussa tilannetta, jolloin hän oli nauhoittamassa remix-versiota jättihitistään Always Be My Baby räppäri Da Bratin kanssa.

Carey kertoo, että kaksikko oli päättänyt kesken töiden poistua hetkeksi talolta joko vain ajelulle tai hakemaan nopeasti ranskalaisia.

– Mutta siitä tuli valtava draama. Se naurattaa nyt, mutta silloin se ei ollut hauskaa, Carey kertoo ja viittaa ex-miehensä tilanteessa saamaan raivokohtaukseen.

– Hän oli kuin todella kontrolloiva isä tai vanginvartija, laulaja tokaisi.

Mirrorin mukaan Carey myöntää elämäkerrassaan aloittaneensa suhteen New York Yankeesissa pelanneen Derek Jeterin kanssa ollessaan vielä naimisissa Mottolan kanssa.

Kirjassaan Carey luonnehtii tarvinneensa syrjähyppyä, koska hän näki sen keinona päästä pois aviomiehensä kontrollista.

Laulajatähti kuvaili myös viime vuonna Cosmopolitan-lehden haastattelussa, että viisi vuotta kestänyt avioliitto musiikkituottajan kanssa oli kuin olisi ollut vankilassa.

People-lehden mukaan myös Mottola on luonnehtinut omassa, vuonna 2013 ilmestyneessä elämäkerrassaan suhteen Careyn kanssa olleen "sopimaton ja väärin".

Carey puhuu Harper’s Bazaarin mukaan elämäkerrassaan myös prinsessa Dianasta, jonka hän mainitsee olevan yksi henkilöistä, jotka ovat vaikuttaneet häneen valtavasti.

Carey kertoo kirjassa, että myös inspiraatio hääpukuun tuli Dianalta, kun hän avioitui ensimmäisen aviomiehensä Tommy Mottolan kanssa ja pukeutui Vera Wangin suunnittelemaan ylelliseen asuun.

Kirjassa hän muistelee myös vuotta 1995, kun hän näki prinsessa Dianan New Yorkissa järjestetyissä juhlissa, joissa oli paljon muotiväkeä. 

Hän koki tiettyä sielunsympatiaa kohdatessaan Dianan katseen.

– Hänen silmissään oli "se katse". Silmistä näkyi kauhu siitä, ettei häntä koskaan jätetty yksin. Olimme molemmat kuin nurkkaan ahdistetut eläimet coutureasuissa, Carey kirjoittaa kirjassaan hetkestä Harper's Bazaarin mukaan.

Carey pohtii kirjassaan myös sosiaalisen median merkitystä ja huomauttaa, että kritiikin lisäksi julkisuuden henkilöt saavat somessa nykyisin myös paljon tukea faneiltaan. Carey arvelee, että tämä tuki olisi varmasti auttanut myös prinsessa Dianaa.

– Somessa fanit tulevat puolustamaan meitä ja muodostavat niin vahvan yhtenäisen rintaman, joka on niin vahva, etteivät edes raivokkaat paparazzit voi alkaa haastaa heidän vaikutusvaltaansa.

– Olisin tahtonut nähdä, että Lady Di olisi elänyt tarpeeksi kauan, jotta hänellä olisi ollut Instagram- tai Twitter-tili. Toivoisin, että hän olisi nähnyt, kuinka ihmisistä tulee lehdistö.

Lue myös:

    Uusimmat