Laulajadiiva Mariah Carey täytti 50 vuotta – näin hän on muuttunut vuosien saatossa

Supertähti Mariah Carey, 50, on yhä tyrmäävä ilmestys. Sanan syntymäpäivä mainitseminen hänen lähellään on kuitenkin kielletty.

Diivan maineen saanut laulaja Mariah Carey täytti perjantaina 27. maaliskuuta 50 vuotta.

Brittilehti The Sunin mukaan tähti ei kuitenkaan tahdo puhua syntymäpäivästä, vaikka hänen arvellaan juhlivan merkkipäiväänsä näyttävään tyyliin.

– En laske vuosia. Minulla on vuosipäiviä, ei syntymäpäiviä, koska juhlin elämääni, hän on kuitenkin ilmoittanut.

Lehden mukaan jopa tähden 8-vuotiaat kaksoset Moroccan ja Monroe tietävät, että syntymäpäivä on sana, jota ei sovi mainita.

– Sisälläni asuva 12-vuotias on lisäksi ikuinen optimisti, joten hän ei halua viettää syntymäpäiviään ja ajatella vanhenemista, Carey pamautti vuonna 2008 antamassaan haastattelussa.

– Ihminen on juuri niin vanha tai nuori kuin tuntee olevansa. Olen aina ollut lapsellinen, ja valitsisin yhä koska tahansa Disney Worldin Las Vegasin yökerhokierroksen sijaan.

Carey innostui musiikista jo lapsena ja haaveili laulajan urasta. Levytyssopimusta metsästäessään Carey työskenteli tarjoilijana, kunnes Brenda K. Starr pestasi hänet taustalaulajakseen.

Ensimmäisen levytyssopimuksensa Carey sai vuonna 1988. Ensimmäinen albumi julkaistiin kaksi vuotta myöhemmin ja Careyn tie tähteyteen, kun Vision of Love -singlestä tuli heti menestys.

Careyn tavaramerkki on hänen persoonallinen lauluäänensä, joka on monille tuttu muun muassa jättihiteistä Hero, We Belong Together sekä joka joulu pauhaavasta jättihitistä All I Want for Christmas Is You. Lisäksi viidellä Grammylla palkitulla Careylla on hyvin laaja, viiden oktaavin ääniala.

Billboard listasi Careyn 1990-luvun menestyneimmäksi artistiksi vuosituhannen vaihteessa. Ehkä jopa hivenen yllättäen Carey voitti levymyynnillään esimerkiksi Madonnan ja Janet Jacksonin kaltaiset supertähdet.

Carey on ollut naimisissa kahdesti. Hän avioitui parikymppisenä hänet löytäneen tuottajan Tommy Mottolan kanssa vuonna 1993. Pari muutti erilleen neljä vuotta myöhemmin ja lopullinen ero tapahtui vuonna 2000.

Vuonna 2008 hän vietti häitä toisen aviomiehensä, näyttelijä Nick Cannonin kanssa. Pariskunnan kaksoset Moroccan ja Monroe syntyivät vuonna 2011. Vaikka vihkivalat uusittiin useita kertoja, avio-onni loppui vuonna 2014, kun Careyn ja Cannonin tiet erkanivat ja pari muutti erilleen.

Erosta tuli virallinen kaksi vuotta myöhemmin, mutta Carey ehti jo vuonna 2015 deittailla australialaismiljardööriä James Packeria. Pari ilmoitti kihlauksestaan tammikuussa 2016, mutta kihlaus purkautui vain yhdeksän kuukautta myöhemmin ja samoihin aikoihin Carey paljasti tapailevansa koreografi Bryan Tanakaa.

Musiikkinsa lisäksi Carey on ollut toistuvasti esillä lavoillakin nähdyn diivamaisen käytöksensä takia. Lisäksi tähti on vuosien mittaan aiheuttanut kohuja paljastavilla asuillaan sekä photoshop-mokillaan.

Lue myös:

    Uusimmat