Mainos

MTV3:n Lumikero paikalla: Omaiset tyytyväisiä Breivikin tuomioon

Joukkosurmaaja Anders Behring Breivik hymyili tyytyväisen oloisena kuunnellessaan tuomiotaan. Hän on ilmoittanut etukäteen tyytyvänsä elinkautiseen vankeuteen. Hän olisi valittanut jos hänet olisi tuomittu pakkohoitoon.

MTV3 Uutisten toimittaja Kari Lumikero seuraa oikeudenkäyntiä aivan uhrien omaisten ja eloonjääneiden vieressä.

– Monet olivat ilmeisen helpottuneita vankeustuomiosta. Jotkut itkevät, ovat liikuttuneita. He kuuntelevat nyt rauhallisina tuomion perustelujen lukemista - niitä on yhtensä 90 sivua. Tunnin välein tauko, ja välillä myös ruokatunti.

Ei valitusta

Breivikin puolustuksen ennakkokäsityksen mukaan hän hyväksyy tuomion eikä aio siitä valittaa. Hänellä olisi kaksi viikkoa aikaa ilmoittaa virallisesti kantansa, mutta on mahdollista että hän kertoo sen vielä tämän päivän aikana.

– Tuomio merkitsee paljon Norjan henkiselle ilmapiirille. Enemmistö norjalaisista on ollut vankeustuomion kannalla, ja tuomio on suuri helpotus omaisille. Monet lähettelevät nytkin oikeussalista tekstiviestejä. Tunnelma on hyvin rauhallinen, Lumikero kertoo.

– Breivikin ylimielinen hymy on vaihtunut taas peruslukemille. Hän katselee välinpitämättön oloisena ympärilleen ja kuiskaa silloin tällöin jotain asianajajilleen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.