Mainos

MTV3 mukana Britannian häähumussa: Sulkemisaika

29.4.2011 Sulkemisaika…

Ei ole tullut vielä täällä. Kävellessäni Trafalgar Squaren kautta hotellille suoramaratonin jälkeen noin kello 21.00 paikallista aikaa ,meno sen kuin näytti yltyvän. Juhlakansa oli päässyt vappuvaiheeseen, eikä täällä juhlita häitä yhtään sen pidättyväisemmin kuin vappua meillä.

Tänään saimme me kaikki, 8000 toimittajaa, miljoona tänne kokoontunutta hääuteliasta ja pari miljardia tv-katsojaa, todistaa uuden sivun kääntymistä brittiläisessä monarkiassa. Ei hullumpaa. Jossain vaiheessa päivän mittaan tuntui todella siltä, että historiaa ollaan tekemässä, vaikkakin suhteellisen teatraalisesti. Jos tähän lisää vielä kansalaisten aidon ilon ja liikutuksen, tässä ei kai voi olla mitään pahaa. Jos suurin osa täällä on valmis maksamaan verovaroista hulppean shown, siinäkään ei voi olla hirveästi moitittavaa.

Me tasavaltalaiset pääsemme tässä siivellä tirauttamaan onnen kyyneleen jos toisenkin. Ensimmäinen itkukohtaus meni tosin monelta täälläkin ohi sen jälkeen, kun prinssi Harry kertoi veljelleen kommenttinsa alttarilla juuri ennen tuoreen herttuattaren saapumista. Ympärilläni väki räjähti nauramaan. Se nauru tarttui. Sitten kun morsian sanoi ”tahdon” , pyyhimme joukolla silmäkulmia ja taputimme hurjasti. Onneksi meillä on sentään linnanjuhlat. Ihan näihin sfääreihin ei niillä vielä päästä, mutta katsojia riittää ainakin Suomessa.

Kerrassaan hauskaa välittää teille hyviäkin uutisia silloin tällöin! Ehkä hetkeksi on suotavaa unohtaa maailman epäkohdat ja nyt vielä joku toinen, eli britit , maksavaa koko lystin. Lisää sirkushuveja!

28.4.2011 Lontoo / Hetki ennen H-hetkeä

Ilo irti elämästä, se täällä tällä hetkellä osataan. Jotenkin tässä valkenee, miksi tällaisia kuninkaallisia suurtapahtumia janotaan.

Ensinnäkin ylimääräisten vapaapäivien vuoksi ja toisekseen lienee mukavaa leiriytyä ”glamoröösisti” ja siemailla telttatuolissa gintonicia auringon laskiessa. Paikkana tietysti hyvin hoidettu palatsin puutarha.

Toisaalta telttaolosuhteissa on omat hankaluutensa myös Lontoossa, joten ehkä sittenkin on parempi tyytyä tasavaltaan.

Sitten päivän asiaan. Tulee sellainen olo, että häistä ei voi selvitä paatuneinkaan kyynikko ilman nenäliinoja.

Joku mainitsi nimittäin Dianan tragedian. Kertoi katsoneensa Dianan häät tv:stä ja tulleensa siksi paikalle nyt, kun William astelee alttarille. Dianaa on kehuttu etenkin siksi, että hän pyrki ainakin jossain määrin rauhoittamaan lastensa elämää ja tarjoamaan heille jotakin elitismistä poikkeavaa eli normaalia monarkiaelämää tavanomaisempia hetkiä. Hän suojeli poikiaan.

Jos silmäkulma ei kostu, kun katselee vanhemman pojan onnea, voi varmaankin katsoa menettäneensä jotakin oleellista omasta elämästään. Kuten esimerkiksi tunteet.

27.4. 2011 Lontoo / Muu maailma on katoamassa

Tänään on askarruttanut yksi asia yli muiden. Oliko Katen toinen ja salainen kihlasormus se oikea kihlasormus? Minusta tuntuu, etten saa tähän vastausta.

Johtuuko Katen laihtuminen siitä, että hän stressaa häistä? Millaisia vitsejä kirkonisien on kerrottava, että Kate rentoutuu ennen seremoniaa?

Nyt kun on kiertänyt pariinkin otteeseen kaikki ne historialliset Lontoon kadut kamera kainalossa, sitä väistämättäkin unohtaa hetkeksi muun maailman levottomuudet.

Paitsi iltapäivällä. Olin noutamassa pakollista kulkupassia ja ohitin ensin ryhmän, joka protestoi Libyan Gaddafia vastaan. Seuraava väki halusi lähtöä Afganistanista. Kolmannet vastustivat Irakin sotaa. Neljännet ydinvoimaa.

Nämä ihmiset on kuulemma tarkoitus poistaa kaduilta ennen perjantaita, elleivät ymmärrä lähteä itse. Kate ja William nukkuvat muuten erillään ennen häitä. Ja William aikoo viettää viimeisen sinkkuiltansa rauhallisesti veljensä Harryn kanssa.

26.4. 2011 Lontoo

Täällä sitä nyt sitten ollaan. Keskellä jotain sellaista, mitä presidentteihin ja pääministereihin tottunut henkilö voi vain haltioituneena ihmetellä.

Ensinnäkin luin erittäin kattavan tekstin Williamin ja Katen lapsuudesta, rakkaudesta ja siitä, miten tähän laajaan PR-tilaisuuteen on päädytty. Uskomatonta, miten kaikki pienetkin tapahtumat ja rakastavaisten ajatukset on pystytty onkimaan esiin ja niistä on leivottu Tuhkimo-tarina, joka on melkeinpä parempi kuin alkuperäinen.

Onhan se tositarina. Vai onko? Lieneekö niin, että todelliset paljastukset tulevat vasta vuosien kuluttua? Niinhän se meni muistaakseni meidän naapurimonarkiassamme.

Mistä kukaan voi tietää, mitä Kate Middleton ajatteli astuessaan ulos kodistaan tennismaila kädessään silloin, kun pariskunnalla oli meneillään aikalisä?

Varsinainen ilkeiden sisarpuolien kiusaama Kate ei ole. Hänellä on sisko ja veli ja ilmeisesti hyvät välit molempiin. Rahaakin perheellä on ihan riittävästi, joten ei hän ainakaan rahan takia prinssin kosintaan todennäköisesti suostunut. Ja jos lukemani pitää lainkaan paikkansa, prinssi onkin ainoa henkilö, joka on kohdellut tulevaa puolisoaan huonosti. Eri paikoissa, eri naisten kanssa.

Tosin Katekin on mokannut pari kertaa: pukeutumalla liian läpinäkyvään asuun ja liian pieneen toppiin. Aikamoinen riski. Kun miettii mitä Ruotsissakin on tapahtunut. Voiko Kate tulla vielä katumapäälle? Mitä tapahtuu, jos morsian ei saavu paikalle?

25.4.2011

Olen matkalla vastavirtaan. Lontoossa on tiettävästi menossa "kaupungistapako", koska Kate ja William vihitään 29.4 perjantaina. Puntapakokin on todennäköistä, sillä käärmeissään olevat pienyrittäjät joutuvat pitämään kauppojaan kiinni muutaman ylimääräisen päivän. Samoin pankit.

Lontoosta on syntynyt minulle vuosien mittaan kolea ja sateinen kuva. Monet ovat toki eri mieltä, mutta New York on silti mielestäni erinomaisesti paranneltu versio Lontoosta.

Monarkkeja olen seurannut juuri sen verran, että tiesin tulevista häistä ja prinsessa Dianan kuolemasta. Prinssi Charlesin naisasiat eivät ole erityisesti kiinnostaneet, eivät myöskään kuninkaalliset ex-vaimot ja uudet sellaiset.

Pidän siis itseäni vahvasti tasavaltalaisena, joka nyt lukee illat pitkät hovin historiaa ja kahden nuoren rakkaustarinaa eli oikean elämän prinsessasatua. Siis mikäli miljonääritytön ja miljonääripojan avioliitto on Tuhkimotarina.

Maailmalla kuitenkin kuohuaa. Siihen suhteutettuna tämä tuntuu sellaiselta romanttiselta hurlumheiltä, jota kaivataan. Odotan näkeväni suudelman palatsin parvekkeella ja itkeväni, kun sanotaan "tahdon".

On aikaista sanoa ovatko kyseessä ilon vai surun kyyneleet. Rakkaus ja romantiikka kun ovat vähän molempia. On myös aikaista veikata, voiko tasavaltalaisesta kuoriutua muutamassa päivässä kuningasglitterin kannattaja

Katso Anne Sjöholmin juttu (Kymmenen uutiset 25.4.2011)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja