Mainos

Williamin ja Katen häät hetki hetkeltä

MTV3 Uutiset seuraavat prinssi Williamin ja Kate Middletonin häähulinaa koko päivän. Uutisten ja asiantuntijoiden kommenttien lisäksi sivuillamme on mielenkiintoisia videoklippejä, kuvagallerioita, seurantaa hetki hetkeltä sekä keskustelua lukijoiden kanssa uutisten Facebook-sivuilla.

Häät hetki hetkeltä

15:38: MTV3:n suora nettilähetys kuninkaallisista häistä päättyy. Televisiossa hääkooste kello 20.00. Myös seuraaminen hetki hetkeltä päättyy, mutta jatkamme häiden seuraamista uutisissa.

15:32: Nettilivessä alkaa pyöriä nyt otteita alkupäivän tapahtumista. 600 häävierasta alkaa valmistautua kuningatar Elisabetin häälounasta varten.

15:30: Armeijan ilmavoimat lentävät palatsin yli. Mukana on myös II maailmansodan aikaisia koneita.

15:27: Williamin ja Katen virallinen suukko oli yllättävän nopea. Pari antoi toisilleen parvekkeella myös toisen suukon. Hääparin parvekesuudelmaa oli katsomassa satojatuhansia ihmisiä.

15:26: Kate, William ja kuningatar Elisabet saapuivat parvekkeelle! Mukana myös morsiusneidot ja -pojat sekä muita perheiden jäseniä.

15:23: Parvekkeen ikkunoiden verhot heiluvat jo. Ihmiset tekevät kaikkensa päästäkseen näköetäisyydelle - osa on oikonut jopa palatsin aukiolla sijaitsevan vesialtaan kautta paremmille paikoille.

15:13: Poliisin mukaan häiden kannattajat ja vastustajat ovat ottaneet yhteen Edinburghissa. Kuninkaallisia häitä vastustavia henkilöitä oli paikalla noin 60. Lähde: BBC.

15:09: Kuningatar Elisabet aikoo lähteä viikonlopuksi matkoille sen jälkeen, kun hän on emännöinyt virallisen häälounaan 650 henkilölle. Näin ollen hän ei kuule bestman Harryn ja morsiamen isän Michael Middletonin puheita morsiusparille, kertoo BBC.

14:56: Väkijoukot siirtyvät Buckinghamin palatsille päin. Varmasti kaikki haluavat nähdä edes vilaukselta sen, kun tuore aviopari näyttäytyy palatsin parvekkeella kuningatar Elisabetin kanssa.

14:51: Poliisi on pidättänyt 43 ihmistä hääalueen turvallisuusvyöhykkeen sisä- ja ulkopuolelta, kertoo BBC.

14:32: Yorkin prinssin tyttärien, prinsessa Eugenien ja prinsessa Beatricen asuvalinnat ovat herättäneet hämmennystä. Katso kuvat Vanity Fairin sivuilta.

14:26: William ja Kate saapuivat palatsiin. Seuraavaksi on vuorossa hääkuvien ottaminen. Hieman ennen puolta neljää on odotettavissa avioparin suudelma, jota ei vielä kirkossa nähty.

14:18: MTV3 uutisten toimittaja Rita Strömmer on paikan päällä seuraamassa häähumua. Lue tästä Ritan tuore raportti.

14:12: Hääkulkue matkaa kohti Buckinghamin palatsia pilvipoutaisessa säässä. Kate ja William heiluttavat hurmioituneelle yleisölle.

14:04: Aviopari palaa sivukappelista takaisin alttarille. Kirkonmenon jälkeen heidät kuljetetaan hevosvankkureilla Buckinghamin palatsiin.

14:01: Muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on ylistänyt tulevan kuningattaren hääpukua "elegantiksi ja tyylikkääksi". Lagerfeldin mielestä puvussa on häivähdys 1950-lukua.

13:53: Tuore aviopari poistuu alttarilta kirkon sivukappeliin allekirjoittamaan vihkitodistuksen.

13:51: Hääpari siunataan.

13:49: BBC kertoo myös, että Prinssi William ja Kate ovat kirjoittaneet itse omat rukouksensa, jotka kuullaan seremoniassa.

13:38: Nyt on selvinnyt, mitä prinssi William vitsaili alttarilla hääseremonian alussa. BBC:n mukaan William sanoi Katen isälle, että "Tämänhän piti olla vain pieni perhetapahtuma". Asian tulkitsi huuliltalukemisen ammattilainen Tina Lannin.

13:27: Kuorot esittävät juuri hymniä, joka on sävelletty vihkitilaisuutta varten. Kyseessä on lahja prinssi Williamille ja Katelle.

13:23: Katen veli James lukee Raamatusta tekstinpätkän roomalaiskirjeistä.

13:22: Britannian poliisin mukaan maan historiaan suurimpiin kuuluva turvaoperaatio Lontoossa sujuu ongelmitta. Yhtään ihmistä ei ole pidätetty keskustassa, jossa sadattuhannet ihmiset ovat kokoontuneet seuraamaan kuninkaallisia häitä.

13:19: Vihkivalat on nyt annettu. Myös sormus on pujotettu Katen vasempaan nimettömään. Hääparin vihki Canterburyn arkkipiispa Rowan Williams.

13:15: Kate sanoi myös "I will".

13:15: William sanoi TAHDON.

13:08: Kate saapui Williamin rinnalle alttarille. William kuiskuttelee alttarilla jotain, mikä saa Katen hymyilemään.

13:05: Tuleva prinsessa astelee kohti alttaria isänsä saattelemana.

13:03: Nyt on virallisesti julkistettu, kuka on suunnitellut morsiamen puvun. Kuten arveltiinkin, puvun suunnitteli muotitalo Alexander McQueenin suunnittelija Sarah Burton.

13:02: Katen isä taluttaa tytärtään hääkirkkoon. Kaaso kannattelee morsiamen pitkää laahusta.

12:59: Kun Kate saapuu kirkkoon, kuullaan kappale "I was Glad". Vihkiseremonian aikana kuullaan myös kolme virttä, jotka ovat hääparin suosikkeja.

12:56: Kaaso Philippa Middleton (Katen sisko) saapui kirkkoon pienten morsiusneitojen kanssa. Prinssi Harry on Williamin bestman.

12:51: Morsian poistui hotellista ja matkaa Rolls Roycella kohti kirkkoa! Kuvissa näkyi vilaus Katen norsunluunvalkoisesta puvusta: hihat ovat pitsiä ja kasvoja peittää huntu. Hääkimpun kukat ovat valkoisia.

12:42: Kuningatar Elisabet II saapuu kirkkoon. Hänellä on yllään keltainen mekko ja hattu, kuten ennalta onkin veikattu. Kuningattaren astuessa kirkkoon (viimeisenä ennen morsianta) taustalla soi fanfaari, jonka soittaa The State Trumpeters of the Household Cavalry.

12:39: South Lanternin eturivi alkaa pian täyttyä kuninkaallisilla, sillä Walesin prinssi Charles eli Williamin isä saapui vaimonsa, Cornwallin herttuan Camillan kanssa kirkkoon.

12:35: Yorkin perheen sisarukset saapuvat kirkkoon. Autossa olivat prinssi Andrew sekä hänen tyttärensä. Myös Kentin herttuapari saapui. Kentin prinssin Michaelin vaimolla oli päässään suuri vaalea hattu.

12:32: Kate Middletonin äiti Carole sekä veli James saapuivat kirkkoon. Carolella on yllään vaalea puku ja hattu.

12:30: Kuninkaalliset vieraat asettuvat istumaan Westminster Abbeyssa Britannian kuninkaallisen perheen taakse. Katso istumajärjestys .

12:23: Eri maiden kuninkaalliset alkavat saapua hääkirkkoon. Nettilivessä on nähty jo mm. Brunein sulttaani, joka on yksi maailman rikkaimmista miehistä.

12:18: Prinssi William on noussut autosta jännittyneen näköisenä. Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip saapuvat kirkkoon noin kello 12.45, hieman ennen morsiamen saapumista.

12:13: Prinssi Williamin nähtiin saapuvan kohti kirkkoa. Hän on sonnustautunut irlantilaiskaartin punaiseen univormuun.

12:04: Britannian pääministeri David Cameron vaimoineen saapui kirkkoon aplodien saattelemana. Maan entisiä pääministereitä ei ole kutsuttu häihin.

11:45: Laulaja sir Elton John saapui kirkkoon yhdessä miesystävänsä David Furnishin kanssa kirkkoon. CNN:n mukaan pari näytti "hämmästyttävän tavalliselta".

11.33: Daily Mail -lehti on esittänyt arvauksen, että Kate Middletonin hääpuvun olisi suunnitellut muotitalo Alexander McQueenin luova suunnittelija. Hänet nähtiin The Goring -hotellin edessä kasvojaan peitellen eilen illalla.

11.29: Näyttelijä ja koomikko Rowan Atkinson saapui myös kirkolle. Naisvieraiden hattu- ja pääkoristeet tuovat väriä kirkkoon.

11.26: Kate Middletonin noutava auto on saapunut hotellin eteen Lontoon keskustassa. Auto valmistautuu viemään Katen Abbeylle, kertoo BBC. Kate saapuu häihin isänsä kanssa kuningatar Elisabethin Rolls Royce -limusiinilla.

11.20: Armeijan orkesteri viihdyttää ulkopuolella seisovia ihmisiä hääkulkueen reitillä.

11.16: Jalkapalloilija David Beckham ja hänen vaimonsa Victoria saapuivat kirkolle. Victorialla on yllään tumma mekko ja otsalla koristeellinen pillerihattu, Davidilla on tumma puku sekä silinterihattu. Aiemmin on kerrottu, että Victoriaa oli mietitty Katen hääpuvun suunnittelijaksi.

11.08: Prinssi Harryn on-off-tyttöystävä Chelsy Davy on saapunut vihkikirkkoon. Hänellä on yllään olkapäät paljastava sinivihertävä hame sekä beige hattu, kertoo CNN.

10.57: Vihkikirkon sisälle on rakennettu vaahterapuilla reunustettu kuja. Kirkon ulkopuolella sateet ovat vielä pysyneet poissa, mutta sumua on taivaalla jonkin verran.

10.40: Häävieraita alkaa kerääntyä Westminster Abbeyn vihkikirkkoon. Kaikkein kuuluisimpia vieraita ei vielä ole saapunut. Vieraat näyttävät noudattavan hääkutsun pukeutumisohjeita tarkasti. Miehet ovat pukeutuneet (armeijan) univormuihin, saketteihin tai tummiin pukuihin. Naisvierailla on päässään erittäin kookkaita ja näyttäviä hattuja tai pääkoristeita.

10.28: Prinssi Williamille myönnettiin myös arvonimet Strathearnin kreivi ja Carrickfergusin paroni. Katesta tulee siten Strathearnin kreivitär ja Carrickfergusin paronitar. Kuningatar Elisabet II myönsi arvonimet.

10.20: Prinssi Williamin ja Kate Middletonin uudet arvonimet vihkimisen jälkeen ovat Cambridgen herttua ja herttuatar, kerrotaan hovista. On perinteistä, että kuninkaallisen mennessä naimisiin hän saa ainakin yhden uuden arvonimen. Oletusarvoisesti hänen kanssaan vihittävä henkilö saa myös oman arvonimensä.

10.14: "Don't worry, Harry is still single" (Älä huolehdi, prinssi Harry on vielä sinkku) luki erään paikalle tulleen juhlijan plakaatissa.

09.55: Suora nettilähetys prinssi Williamin ja Kate Middletonin hääpäivästä alkoi. Buckinghamin palatsin edustalle on kerääntynyt jo paljon ihmisiä. Vihkitilaisuuteen osallistuu 1 900 vierasta, joiden joukossa on hääparin perhepiirin lisäksi monia brittikuuluisuuksia.

(MTV3 - Reuters - STT - CNN - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.