MTV Uutisten tieto: Hallitukselta tulossa miljardiluokan yrityspaketti

Hallitus on tekemässä mittavaa pakettia yritysten tilanteen helpottamiseen kriisiriihessä Helsingin Säätytalolla. 

Näin hallitus kommentoi koronakriisin varjossa käytävää kehysriihivääntöä aamulla:

13:53

MTV Uutisten tietojen mukaan yrityksiä aiotaan tukea yli viidellä sadalla miljoonalla eurolla, mutta kokonaisuus on nousemassa lähelle miljardia euroa. Rahaa kanavoidaan mm. Business Finlandin ja Ely-keskusten eli elinkeino-, ympäristö ja liikennekeskusten kautta, lisäksi lisäapua on luvassa myös yksinyrittäjille. 

Maaliskuussa hallitus antoi ensimmäisessä lisätalousarviossa kriisin hoitoon noin 400 miljoonaa ja eduskunta nosti summan noin miljardiin euroon.

Yritysten lisäksi myös kunnissa odotetaan lisää rahaa hallitukselta tukalan taloustilanteen ja koronan hoitamiseen. MTV Uutisten tietojen mukaan myös kunnille on luvassa reippaasti tukea. Esimerkiksi peruspalvelujen valtionosuuksia ollaan nostamassa noin 500 miljoonalla eurolla. 

Hallitusohjelman vaikeat päätökset hallitus on siirtämässä loppukesän budjettiriiheen. 

Kehysriihi keskeytettiin iltapäivällä, koska valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) osallistuu euroryhmän etäkokoukseen. Kokouksen aiheena ovat mm. koronabondit ja EU:n sekä euroalueen yhteiset toimet. 

Neuvotteluja koronakriisin hoitamisesta on jatkettu ilman Kulmunia eri kokoonpanoissa vielä klo 16 jälkeen Säätytalolla. 

Juttua täydennetty klo 18.22.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja