MTV Uutisten tiedot: Törkeästä petoksesta epäilty Securitas-pomo järjesti 24/7-suojelua ulkomaalaisnaiselle – uhkaa perusteltiin ex-miehen Isis-kytköksillä

Epäily miljoonapetoksesta: Näin rikostoimittaja Pekka Lehtinen arvioi Securitaksen ex-turvallisusjohtajan ympärillä pyörivää tutkintaa 2:24
Näin MTV:n rikostoimittaja Pekka Lehtinen arvioi Securitaksen ex-pomon rikostutkintaa.

MTV Uutisten tietojen mukaan Securitaksen entiseen turvallisuuspäällikköön kohdistuvan rikosepäilyn keskiössä on kunniaväkivalta- ja pakkoavioliittotapaus, jota poliisikin on selvittänyt. Miehen epäillään järjestäneen ulkomaalaisnaiselle turvapalveluja tarpeettomasti.

MTV Uutisten tietojen mukaan Securitaksen entinen turvallisuuspomo oli luonut uhkakuvaa naisen ex-miehestä, jolla olisi kytköksiä terroristijärjestö Isisiin liittyviin henkilöihin.

Muun muassa tästä syystä ulkomaalaistaustaiselle naiselle järjestettiin ympärivuorokautista vartiointia, mikä on yksityishenkilön ollessa kyseessä hyvin poikkeuksellista.

MTV Uutisten tietojen mukaan naisen olinpaikkaa oli myös vaihdeltu naisen suojelun tarpeeseen vedoten.

Sosiaalitoimi maksoi kaikista näistä turvapalveluista Securitakselle.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti torstaina, että asiaa tutkitaan laajana petos- ja virkarikoskokonaisuutena. Poliisi epäilee, että perusteettomilla turvapalveluilla on aiheutettu mittavaa taloudellista vahinkoa, jopa noin kolmen miljoonan euron edestä.

Poliisin mukaan tarpeettomia turvapalveluita on järjestetty noin vuoden ajan vuosina 2021 ja 2022.

Poliisi epäilee, että Securitaksen ex-turvallisuuspäällikkö olisi erehdyttänyt sosiaalitoimea turvapalvelujen järjestämiseksi.

Viime vuoden lopulla eläkkeelle siirtynyttä miestä epäillään törkeästä petoksesta. Hän kiistää syyllistyneensä rikokseen.

MTV Uutisten tietojen mukaan mies on entinen poliisi. Turva-alalla hän toimi poliisiuransa jälkeen lähes 30 vuotta.   

Eläköityneen turvallisuuspomon lisäksi asiassa epäillään sosiaalitoimen työntekijää. Poliisi epäilee henkilöä virkarikoksesta.

Securitas kommentoi kokonaisuutta eilen. Se myönsi entiseen työntekijäänsä kohdistuvan rikosepäilyn. Securitas kuitenkin korosti, että Securitas yhtiönä tai yhtiön muu henkilöstö ei ole rikoksesta epäiltynä. Yhtiö kertoo auttavansa poliisia tapauksen tutkinnassa.

Lue myös:

    Uusimmat