MTV Uutisten tiedot: Koronahuippu ehkä jo ohitettu Etelä-Suomessa

HUS-johtaja sote-studiossa: Laittomat leikkausjonot uuteen ennätykseen - alueille ei ole myönnetty rahaa jonojen purkamiseen 10:41
HUS-johtaja sote-studiossa: Laittomat leikkausjonot uuteen ennätykseen - alueille ei ole myönnetty rahaa jonojen purkamiseen

Sekä HUSissa että muualla Etelä-Suomen hyvinvointialueilla koronapotilaiden määrä ei enää jatka kasvuaan, vaan viikonlopun jälkeen määrät ovat kääntyneet laskuun.

Näin kertoo johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi MTV Uutisille. 

Mäkijärvi arvioi, että koronahuippu saattaa olla ylipäätänsä Etelä-Suomen alueella jo nähty. 

Mäkijärvi vieraili MTV:n sote-studiossa ja koko haastattelu on katsottavissa artikkelin alun videolta.

Mäkijärvi kertoo, että viime viikkoina koronapotilaiden määrä on ollut samaa luokkaa kuin vuosi sitten. 

– HUSissa sairaalassa tänä aamuna oli 156 potilasta ja teholla 4. Teho-osastoa tämä ei ole niin paljoa kuormittanut onneksi.

Potilaita on paljon, päivystykset ovat ruuhkautuneita ja jatkohoito on haasteellista. Mutta valoakin harmauden keskellä löytyy.

– Näyttää siltä, että sekä HUSissa että muualla Etelä-Suomen hyvinvointialueilla koronapotilaiden määrä ei enää jatka samanlaista kasvua. Pikemminkin viikonlopun jälkeen olisi käännytty laskuun. 

– Eli saattaa olla, että koronahuippu on Etelä-Suomessa jo sivuutettu, ainakin tällä erää, Mäkijärvi sanoo. 

Muualla Suomessa koronapotilaiden määrä jatkaa yhä kasvuaan, Mäkijärvi muistuttaa. 

Sosiaali- ja terveyssektorin aiheisiin erikoistunut toimittaja Joonas Lepistö avaa yhteiskunnan ajankohtaisia teemoja. Asiantuntijoiden ja kansalaisten kokemusten kautta Lepistö kertoo, missä tilassa Suomen sosiaali- ja terveyspalvelut ovat. Miten sote pelastetaan? Juttuvinkit joonas.lepisto(@)mtv.fi.

Lue myös:

    Uusimmat