Max Verstappen rikkoi komean rajapyykin – näin USA:n F1-osakilpailu eteni

Tulosruutu: Max Verstappen taas ykkönen – hylkäyksistä draamaa Yhdysvaltojen F1-kisaan.

F1-kausi jatkui sunnuntaina USA:n GP:llä, joka oli järjestyksessään kauden 19:s osakilpailu. MTV Urheilu seurasi kisaa hetki hetkeltä.

Kisan lopputuloksiin tuli muutoksia muutama tunti sen päättymisen jälkeen, kun Mercedeksen Lewis Hamilton (toinen) ja Ferrarin Charles Leclerc (kuudes) hylättiin autojen pohjalevyjen liiallisen kuluman takia. 

Alla olevaa tuloslistaa muokattu hylkäysten seurauksena 23.10. klo 8.57. 

USA:n GP:n liveseuranta:

Lopputulokset:

1) Max Verstappen
2) Lando Norris +10,730
3) Carlos Sainz +15,134
4) Sergio Perez +18,460
5) George Russell +24,999
6) Pierre Gasly + 47,996
7) Lance Stroll +48,696
8) Yuki Tsunoda +1.14,385
9) Alex Albon +1.26,714
10) Logan Sargeant +1.27,998
--------
12) Valtteri Bottas +1.38,601

Kello 23:45: Voitto oli Verstappenille jo kauden 15:s ja uran 50:s.

RUUTULIPPU: Max Verstappen voittaa tämän osakilpailun! Lewis Hamilton on tänään toinen ja Lando Norris täydentää kärkikolmikon ollen kolmas!

Valtteri Bottas jää tänään 14:nneksi.

Kierros 55/56: Kaksi kierrosta jäljellä: Hamiltonin ja Verstappenin ero on vain 2,6 sekuntia, mutta ei taida Hamiltonin kiri riittää.

Kierros 52/56: Hamilton ei ole pystynyt kuromaan eroa kiinni kuin puolella sekunnilla. Verstappen taitaa juhlia voittoa tänään.

Kierros 49/56: Hamiltonin ja Verstappenin ero on 5,2 sekuntia. Se saattaa olla hieman liikaa, mutta Mercedes-tähti on ollut vahvassa vauhdissa. Kierrokset kuitenkin taitavat loppua kesken.

Kierros 48/56: Hamilton nousee jo hetkellisesti Norrisin rinnalle, mutta ei pääse vielä ohi! Pääsuoralla Norris tekee rajun puolustusliikkeen, mutta ykkösmutkan jälkeen Hamilton nousee toiseksi.

Kierros 48/56: Hamilton on hiipinyt jo DRS-etäisyydelle! Norris voi olla pian helisemässä!

Kierros 47/56: Kymmenen kierrosta matkaa maaliin! Norris ei pysty haastamaan Verstappenia, joka on kasvattanut eron jo 3,4 sekuntiin. Hamilton kuitenkin voi vielä lyödä kampoihin Norrisille, sillä hän on enää kahden sekunnin päässä maanmiehestään.

Kierros 42/56: Näyttää siltä, että Norris on nyt hieman putoamassa Verstappenin kyydistä. Ero on nyt 2,1 sekuntia.

Hieman taaempana Hamilton ohittaa Leclercin ja ottaa seuraavaksi Norrisin tähtäimeensä.

Kierros 41/56: Hamilton on käynnistänyt kirinsä ja ajaa nyt kärkikolmikkoa kiinni! Samaan aikaan Verstappen valittaa tiimiradiossa jarrujensa huonoutta. Kestävätköhän hollantilaisen jarrut loppuun asti?

Kierros 40/56: Myös Norris syöksyy Leclercin ohi. Ero Verstappeniin on vain 1,2 sekuntia, joten voittotaistelu on vielä täysin auki!

Kierros 39/56: Nyt Hamiltonkin tulee varikolle, kun samalla Verstappen ohittaa Leclercin ja nousee kisan kärkeen! Hamilton palaa radalle neljänneksi.

Kierros 38/56: Verstappen on ajanut yhden pysähdyksen taktiikalla olevan Leclercin kiinni. Norris vaanii 1,6 sekunnin päässä kaksikosta.

Hamiltonkin jatkaa yhä radalla, eikä ole tullut tekemään vielä toista pysähdystä.

Kierros 36/56: Verstappen tulee heti sisään. Varikkopysähdys on hieman verkkainen, mutta Verstappen ehtii kuitenkin Norrisin edelle.

Myös Sainz teki samalla toisen pysähdyksensä.

Kierros 35/56: Norris ja McLaren tekevät yllättävän vedon: Norris otetaan varikolle ja uutta kovaa settiä alle! Miten reagoi Max Verstappen ja Red Bull?

Kierros 34/56: Verstappen valittaa tiimiradiossa, että hänen jarrunsa ovat todella kehnot verrattuna eiliseen. Varikkomuuri kuittaa viestin tyynesti.

Kierros 32/56: Hamilton ajaa kolmospaikalla erinomaisesti ja on kutistanut eron jo alle kuuteen sekuntiin. Hän voi vielä työntää lusikkansa voittosoppaan, jos vauhti pysyy yhtä vahvana.

Kierros 31/56: Kärkeen noussut Verstappen ei ole onnistunut karistamaan Norrisia kannoiltaan, vaan brittikuski roikkuu yhä noin sekunnin päässä Verstappenista.

Kierros 28/56: Nyt Verstappen syöksyy röyhkeästi Norrisin ohi ja ottaa kärkipaikan itselleen! Hieno ohitus!

Kierros 26/56: Verstappen on hiipinyt jo DRS-etäisyyden päähän Norrisista! Pian saatetaan nähdä ohitusyritys!

Kierros 23/56: Leclerc tulee vihdoin varikolle ja tilanne kärjen osalta normalisoituu! Vaikuttaa siltä, että Leclerc on yhden pysähdyksen taktiikalla liikkeellä. Tilanne varikkopysähdysten jälkeen:

1) Norris 2) Verstappen 3) Hamilton 4) Sainz 5) Perez 6) Leclerc 7) Russell 8) Gasly 9) Tsunoda 10) Alonso

Valtteri Bottas on 13:ntena.

Kierros 20/56: Hamilton tulee varikolle! Kovat renkaat alle! Hamilton putoaa varikkopysähdysten aikana kauas Verstappenin taakse. Ei tainnut mennä Mercedeksen uhkapeli nyt maaliin! Saa nähdä, pystyykö Hamilton ajamaan yhden pysähdyksen taktiikalla.

Leclerc ja Russell jatkavat yhä radalla ilman pysähdyksiä.

Kierros 20/56: Hamilton lukitsee renkaansa ja ajautuu hieman pitkäksi. Tuo maksaa aikaa ja kuluttaa renkaita!

Kierros 18/56: Norris lähtee eriävälle rengastaktiikalle ottamalla kovat renkaat. Hän on nyt täyttänyt rengassäännön. Verstappenin ja Sainzin autoissa on mediumit.

Mercedes tiedustelee kärjessä ajavalta Hamiltonilta, että pystyisikö hän venyttämään nykyistä stinttiään niin, että Hamilton voisi ajaa yhdellä pysähdyksellä maaliin. Hamilton ei ole varma, pystyykö hän ajamaan nykyisillä renkailla vielä taktiikkamuutokseen vaadittavat viisi kierrosta.

Kierros 18/56: Norris ja Sainz reagoivat Verstappenin pysähdykseen ja tulevat myös varikolle. Hamilton ja Leclerc jatkavat radalla!

Norris palaa radalle Gaslyn ja Verstappenin eteen neljänneksi. Sainz on kahdeksantena.

Kierros 17/56: Verstappen avaa varikkopelin kärkikuskien osalta ja tulee kolmospaikalta sisään! Toiset mediumit alle ja takaisin radalle yhdeksänneksi.

Kierros 16/56: FIA:n tuomaristo ilmoittaa, ettei Max Verstappenin ja Charles Leclercin taistelu aiheuta jatkotoimenpiteitä, joten Verstappenin ohitusliike katsottiin sääntöjen mukaiseksi.

Kierros 14/56: Lando Norris johtaa yhä kisaa, mutta Lewis Hamilton hivuttautuu kierros kierrokselta lähemmäksi. Ero on nyt 1,9 sekuntia Norrisin eduksi.

Kierros 11/56: Valtteri Bottas tulee ensimmäistä kertaa varikolle!

Samaan aikaan kärkisijoilla käydään kovaa kamppailua. Verstappen ohittaa Leclercin, mutta ajattaa hänet tylysti radan ulkopuolelle. Monacolainen ei kuitenkaan luovuta, mutta muutaman mutkan jälkeen Verstappen nousee kolmanneksi.

Saa nähdä, joutuuko Verstappen tuosta melko härskistä ohitusliikkeestä FIA:n syyniin.

Kierros 10/56: Tilanne kärjessä on seuraava: 1) Norris 2) Leclerc 3) Hamilton 4) Verstappen 5) Sainz 6) Russell 7) Perez 8) Gasly 9) Tsunoda 10) Ricciardo

McLarenin Oscar Piastri oli kymmenen parhaan joukossa, mutta matelee nyt radalla. Näyttää siltä, että aussikuski joutunee keskeyttämään.

Kierros 6/56: Hamilton syöksyy Leclercin ohi ja nousee jo toiseksi. Näyttää siltä, ettei Ferrarin kisavauhti riitä tänään taistelemaan kärkisijoista.

Kierros 5/56: Sainzin vauhti ei ole riittävän hyvää. Nyt on Verstappenin vuoro ohittaa espanjalaiskuski.

Kierros 4/56: Lewis Hamilton ohittaa Carlos Sainzin ja nousee takaisin kolmanneksi. Komea suoritus!

Kierros 3/56: Norris on aloittanut kisan vahvasti ja on repinyt jo 2,4 sekunnin eron Leclerciin. Brittilahjakkuus janoaa todella uransa avausvoittoa!

LÄHTÖ: Lando Norris saa erinomaisen lähdön ja ottaa heittämällä kärkipaikan Charles Leclerciltä! Myös Carlos Sainz aloittaa vahvasti ja nousee kolmanneksi Lewis Hamiltonin ohi! Max Verstappen on viidentenä!

Bottas putosi lähdössä kaksi sijaa ja on nyt 15:ntenä.

Kello 22.00: Kaikki kuljettajat varikolla starttaavia Nico Hülkenbergiä ja Lance Strollia lukuun ottamatta lähtevät kisaan medium-renkailla.

Kello 21.57: Kaikki alkaa olla valmista! Kisa on pian valmiina alkamaan Texasin lämmössä!

Kello 21.30: Rengasvalmistaja Pirelli ennakoi illan näytöksestä kahden varikkopysähdyksen kilpailua.

Kello 21.19: Max Verstappen on juhlinut USA:n GP:n voittoa kahtena edellisvuotena, mutta nyt hollantilaistähti joutuu lähtemään kisaan takamatkalta ruudusta kuusi.

Verstappenin lisäksi Austinissa voittoon ovat yltäneet nykykuskeista myös Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton, joka on voittanut USA:n GP:n peräti viisi kertaa.

Kello 21.10: Leclerc jahtaa tänään kauden avausvoittoaan. Joko tänään olisi Leclercin aika juhlia voittoa? Vai ottaako Lando Norris vihdoin uran ensimmäisen voittonsa? Se jää nähtäväksi.

Tällä kaudella Carlos Sainz on toistaiseksi ainoa kuljettaja, joka on onnistunut rikkomaan Red Bull -kuskien voittokulun.

Kello 21:05: Charles Leclerc ajoi perjantaina kolmatta kertaa tällä kertaa paalupaikalle ja lähtee kisaan ykkösruudusta ennen Lando Norrisia ja Lewis Hamiltonia.

Valtteri Bottas starttaa päivän kisaan ruudusta 13.

Kello 21.00: Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa ja tervetuloa F1-liveseurannan pariin! Tänään ajetaan kauden 19:s osakilpailu Austinissa, Texasissa! Kisa käynnistyy tunnin kuluttua.

Lue myös:

    Uusimmat