MTV seurasi: Leijonat MM-välierään! Marko Anttilalta jättimäinen ottelu Slovakiaa vastaan – näin peli eteni Slovakiaa vastaan

1:20
Marko Anttilalta tärkeä osuma avauserän loppuhetkillä. Suomi kaventaa 1–2:een Slovakiaa vastaan.

MTV seurasi MM-kisojen puolivälieräotteluita hetki hetkeltä.

MM-kisojen puolivälierät:

Kello 20.20:

Suomi–Slovakia
MTV3/C More Sport 1/cmore.fi

Sveitsi–USA
C More Sport 2/cmore.fi

Ottelut:


Sveitsi–Yhdysvallat 0–3

Seuranta:

Kello 22.42: Tässä kohtaa iltaa on paikallaan kiittää seurasta. MTV:n liveseuranta palaa jälleen asiaan lauantaina, kun Leijonat pelaa MM-välierässä kello 13.30 alkaen.

MTV Uutisten verkkosivuilla luvassa toki runsaasti artikkeleita ja videoita Leijonien otteista. Jälkipelien alkajaisiksi voi vaikkapa lukea tämän toimittajan kommentin paikan päältä:

Kello 22.41: Yhdysvallat voittaa 3–0 ja etenee välieriin.

Kello 22.36: Näyttää vahvasti siltä, että Suomi saa välierässä lauantaina vastaansa Yhdysvallat, joka johtaa Sveitsiä Helsingissä ottelun loppuhetkillä 3–0.

Toinen välieräpari on Tshekki–Kanada, ei tosin välttämättä juuri tuossa koti–vieras-järjestyksessä. 

Kello 22.32: Suomi voittaa Slovakian ja etenee välieriin! Viimeisellä sekunnilla Saku Mäenalanen laukoo kiekon vielä tyhjään maaliin Marko Anttilan syötöstä. Mörkölle huimat 2+1 MM-puolivälierässä. Käsittämätöön kaveri ratkaisupaikassa, kun ottaa huomioon, ettei kaksimetrinen veijari juurikaan mässäile maaleilla tai tehopisteillä arkenakaan.

Ottelu päättyy siis lukemiin 4–2!

Slovakialta myös upea ottelu lähtökohtiin nähden. Etenkin nuori Juraj Slafkovsky nousi esiin positiivisesti ottelun aikana.

60. min: Slovakia ei saa mitään aikaiseksi. Suomi voittaa tämän ottelun.

59. min: Slovakialla tyhjä maali, jäällä kuusi kenttäpelaajaa. Suomi puolustaa edelleen nöyrästi.

57. min: Viimeiset minuutit on käsillä. Suomi on onnistunut jäädyttämään ottelua mainiosti. Slovakia lähtee nyt viimeisiin rynnistyksiinsä.

56. min: Vajaat viisi minuuttia ottelun varsinaista peliaikaa jäljellä. Tästä tuli vaikea ottelu Leijonille. Aloitus nyt keskiympyrästä virheellisen pitkän kiekon vihellyksen jälkeen.

54. min: Kovaa kamppailupelaamista. Leijonien kiekollinen pelaaminen on passivoitunut johtoasemassa. 

53. min: Slovakia painaa nyt kovalla höökillä Suomen alueella. Suomi keskittyy vastaiskuihin ja purkukiekkoihin. Jere Sallinen taistelee nyt komeasti hyökkäyspäässä ja punnertaa maalille. Slovakian Huska selvittää. Sitten mennään taas toiseen päähän.

52. min: Kun Yhdysvallat johtaa Helsingissä Sveitsiä vastaan, Leijonille olisi näillä tuloksilla tulossa vastustajaksi välierään juuri Yhdysvallat. Samalla toinen välieräpari olisi Kanada–Sveitsi. Mutta katsotaan nyt vielä tämä ottelu loppuun.

51. min: Slafkovsky laukoo tolppaan. Slovakialla on nyt se kuuluisa momentum puolellaan. 

49. min: Nyt on vuorostaan Slovakian paikka iskeä. Slafkovsky on jälleen yksi näkyvimpiä pelaajia vastustajan leirissä. Tällä 18-vuotiaalla on loistava tulevaisuus NHL:ssä. Mutta nyt vaadittaisiin tulosta IIHF:n rankingykköstä vastaan. 

Leijonat pitää vaihtokiertoaan nopeana ja vaikuttaa nyt pelaavan äärimmäisen tiivistä keskustaa.

48. min: Slovakia on nyt kovassa paikassa. Suomi on tiivistänyt hieman peluutustaan ja rummuttaa nyt jatkuvasti hyökkäyksiä vastustajan alueelle. 

45. min: Suomi iskee 3–2-maalin! Sakari Manninen nostaa rystyllä paluukiekon Slovakian maaliin! Loistava esityö Granlundilta ja Lehtoselta. Tärkeää työtä maalin edessä tekee myös Sallinen, jonka paluukiekosta maali lopulta syntyy.

1:12
Sakari Manninen nostaa Suomen ensimmäistä kertaa johtoon – Leijonien nousu on valmis.

43. min: Slovakia on tullut hyvällä jalalla kolmanteen erään. Useita hyviä hyökkäyksiä kohti Suomen maalia.

42. min: Slovakia virittelee pari vaarallista maalipaikkaa, mutta ei siitä valmista tule. Joel Armia puolestaan painaa toisessa päässä ja laukoo pienestä kulmasta – ohi.

41. min: Kolmas erä on käynnissä! Aloituksen jälkeen tulee nopeasti uusi pelikatko, kun Slovakia ajaa paitsioon. 

Kello 21.55: C Moren asiantuntija Lauri Marjamäki teki huomioita Leijonien peluutuksen muuttumisesta kesken Slovakia-ottelun: Björnisen ketjulle on annettu erityistehtävä.

2:29
Lauri Marjamäki huomasi selkeän muutoksen Leijonien peluutuksessa.

Toinen erä päättyy 2–2-lukemiin. Leijonilta huomattava petraus avauserästä.

40. min: Juho Lammikolla oiva paikka Slovakian maalinsuulla Harri Pesosen rystysyötöstä. Huska torjuu. Suomi pitää nyt tiukkaa otetta pelistä.

39. min: Loistava tilanne Suomen hyökkäyspäässä. Vetopaikka pelataan ylös nousseelle Ville Pokalle, ja pakkipari Niklas Friman on iskemässä paluukiekkoon. Huska sulkee.

38. min: Heiskanen hyppää askiin. Suomi on täysilukuinen. 

38. min: Björninen taistelee alivoimalla aloituksen hyökkäyspäähän. 15 sekuntia jäähyä enää jäljellä.

37. min: Marko Anttila on lähellä iskeä hattutempun alivoimalla! Slovakian ylivoima on ollut toistaiseksi todella vaatimatonta.

36. min: Suomi alivoimalle! Miro Heiskanen sotkeutuu mailansa kanssa slovakialaispelaajan jalkoihin ja saa kakkosen kampituksesta. On aika heppoinen jäähy.

35. min: Huima pyöritys jatkuu toista minuuttia. Hartikaisella loistava paikka iskeä Suomi johtoon, mutta iso mies ei saa maalitiliään vieläkään auki. Slovakia kestää.

34. min: Mannisen johtama ykkös-yv saa laukaisupaikan Mikko Lehtoselle. Veto osuu keskelle Huskan logoa.

34. min: Suomelle ylivoima! Filppula kaadetaan keskialueella. Fehervary jäähylle kiinnipitämisestä. Miten toimii pakkopeli?

33. min: Slovakia saa hyökkäyspään aloituksen, kun Olkinuora koppaa kiekon heppoisen vedon jälkeen. Filppula voittaa aloituksen, ja Seppälä käynnistää hyökkäyksen komealla nousullaan. Suomi ei saa hallittua pitkää hyökkäystä Slovakian alueella.

31. min: Joel Armia pääsee laukomaan siniviivan jälkeen. Huska koppaa hanskallaan. Tätä ennen Slovakialla hyvä paikka iskeä johtomaali, mutta Olkinuora on hereillä tilanteessa.

30. min: Mannisen ketju selvittää tilanteen aloitusvoiton jälkeen ja pääsee vaihtoon. 

29. min: Suomen ykkösvitjalla pitkä vaihto alla ja kiekko pitää lyödä pitkäksi. Aloitusta puolustusalueella seuraa Slovakian pyöritys ja taas pitkä kiekko. Nyt on väsyneitä miehiä jäällä.

28. min: Mikael Granlund nousee vasenta laitaa ja laukoo viuhuvan rannevedon kohti Huskan vartioimaa maalia. Ei maalia. Tämän jälkeen hieman katkonaista pelaamista, kun paitsiovihellystä seuraa katsomoon karannut kiekko.  

26. min: Leijonilla rullaa peli tällä hetkellä mainiosti. Pelissä on muutenkin mukavasti sähköä, ja turha jäpittäminen on jätetty avauserän muistoksi.

24. min: Mörkö iskee taas! Suomi nousee tasoihin. Tampere on hurmiossa. Rannelaukaus uppoaa Slovakian maaliin, ja koko MM-kisat ilman osumaa pelannut Marko Anttila iskee kaksi maalia katkaisupelissä. Uskomatonta.

1:06
Marko Anttila on ratkaisupelien mies! Kaksimetrinen kolossi laukoo Suomen tasoihin Slovakiaa vastaan.

22. min: Filppulan ketju saa painettua kiekon päätyyn. Salliselta hyvää kamppailupelaamista, ja Rajala kärkkyy maalin edessä. Friman heittää lättyä maalille, mutta ei tavoita Rajalaa. Slovakia purkaa. 

Suomi on ottanut nyt kiekon haltuunsa.

21. min: Toinen erä käynnistyy vaikeuksilla Leijonien kannalta. Slafkovsky pääsee taas vetopaikkaan, mutta Olkinuora sulkee kiekon torjunnan jälkeen. 

Kello 21.08: Ja toinen erä on tuota pikaa valmis alkamaan!

Kello 21.04: Helsingissä nähtiin myös ikävä tilanne, jossa Sveitsin pelaaja loukkaantui.

1:23
Naama edellä laitaan: Sveitsiläispelaaja Enzo Corvi verissäpäin kovan töötin jälkeen.

Kello 20.58: Helsingissä Yhdysvallat johtaa Sveitsiä 2–0. Avausmaali merkittiin Ben Meyersille, ylivoimamaali syntyi sveitsiläispuolustajan jalan kautta. 2–0-maalin teki ajassa 16.42 Adam Gaudette.

1:01
Adam Gaudette tuplaa Yhdysvaltojen johdon Sveitsiä vastaan.

20. min: Suomi on tasoittaa ottelun aivan erän lopussa, mutta Mäenalasen viime sekuntien laukaus kilpistyy Huskan torjuntaan. Erä päättyy Slovakian 2–1-johdossa.

19. min: Marko Anttila iskee! Suomi on maalin päässä vain runsas minuutti ennen erän loppua. Mörkö säästeli ensimmäistä osumaansa MM-kisoissa tärkeään paikkaan. 1–2! 

1:20
Marko Anttila iskee maalin komealla ohjauksella.

18. min: Miro Heiskanen on päästä hyökkäyksen kärjessä lähes puolittaiseen läpiajoon, mutta hieman heikko syöttö ei tavoita NHL-tähteä.  

16. min: Slovakia iskee 2–0-maalin! Pavol Regenda laukoo paluukiekosta vierasjoukkueen todella yllättävään kahden maalin johtoon. Kammottava alku Suomen kannalta.

1:23
Pavol Regendan rebound yllättää Jussi Olkinuoran.

16. min: Slovakia on ollut todella väkevä, eikä se ole jarruttelemassa johtoasemastaan huolimatta. Jatkuvasti tulee vaarallisia hyökkäyksiä kohti Olkinuoran maaleja.

14. min: Saku Mäenalanen pöllyttää verkkoja, mutta Suomen kannalta väärältä puolelta. Voimahyökkääjältä hyvä nousu vasemmalta laidalta, ja kiekko pomppaa Adam Huskan torjunnan kautta ohi maalin.

11. min: Hieman epäonnea Suomella tuossa Slovakian osumassa, mutta reaktio leijonalaumalta on ollut mainio. Suomi painaa nyt vimmatusti kiekkoa kohti vastustajan maalia.

9. min: Sakari Mannisen ketjulta upeaa pyöritystä Slovakian hyökkäysalueella. Miro Heiskanen yrittää rohkeaa rystysyöttöä poikittain Mikko Lehtoselle. Slovakia katkoo ja pääsee vastahyökkäykseen! Ja tekee maalin! Slovakia yllätysjohtoon Suomea vastaan!

0:54
Onnekas pomppu valahtaa Olkinuoran ohi, ja Slovakia johtaa ottelua 1–0. Adam Sykora merkitään maalintekijäksi.

8. min: Suomi tappaa alivoiman! Esa Lindell pääsee purjehtimaan jäähyn loputtua hyökkäysalueelle ja laukoo kiekon slovakialaislavan kautta muikkuverkkoihin.

7. min: TPS:ssä säväyttänyt superlupaus Juraj Slafkovsky pääsee laukomaan. Olkinuora torjuu. Toistaiseksi vaatimatonta ylivoimaa Slovakialta.

6. min: Mikael Granlund jäähylle! Suomen NHL-tähti saa kaksiminuuttisen laitataklauksesta hyökkäypäässä. Slovakia pääsee siis testaamaan Leijonien toistaiseksi täydellistä alivoimaa.

5. min: Suomi painaa ensimmäistä kertaa kiekon kanssa Slovakian päädyssä. Homma on kuitenkin ohi nopeasti, kun tilanne purkautuu keskialueelle. 

Vastaavasti Slovakia saa taas helposti pelin Suomen päätyyn. Erittäin väkevä alku vierasjoukkueelta Tampereella!

3. min: Slovakia saa ensimmäisen pyörityksensä Suomen alueella. Laukaukset siniviivalta ei kuitenkaan tuota vaikeuksia Jussi Olkinuoralle Leijonien maalilla. 

Slovakialta silti terävä aloitus. Suomella käynnistysvaikeuksia ensimmäisen kahden ja puolen minuutin jälkeen.

Kello 20.21: Kiekko on pelissä!

Kello 20.18: Nokia Arenassa olevat fanit ovat valmiina peliin: jäälle valuva Slovakian joukkue saa buuaukset, Leijonia tervehditään huutomyrskyllä. 

Kello 20.07: Mietityttääkö se, minkä maan Leijonat kohtaa välierässä, jos se voittaa Slovakian? Asia selviää tästä linkistä

Kello 20.02: Asiantuntija Karri Kivi tarttui Ruotsin sokkitappioon rajuin sanankääntein C Moren studiossa Suomen pelin alla. Kuuntele asiantuntijakommentit alta. 

1:37
C Moren studiotiimi tarttui Ruotsin sokkitappioon: "Maailmantähdet kuin junioripelaajia – järjestivät itselleen tappion."

Kello 19.32: Leijonien ottelu alkaa hieman alle 50 minuutin kuluttua.

Suomen kentälliset illan otteluun ovat seuraavat:

Maalilla:
45 Jussi Olkinuora

Varalla:
29 Harri Säteri

1. kenttä:
64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2. kenttä:
25 Toni Rajala – 51 Valtteri Filppula (C) – 76 Jere Sallinen
41 Miro Heiskanen – 50 Mikael Seppälä

3. kenttä:
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 10 Joel Armia
3 Niklas Friman – 2 Ville Pokka

4. kenttä:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
23 Esa Lindell – 55 Atte Ohtamaa

Kello 18.55: Drake Batherson! Kanada menee välieriin! Uskomaton sulaminen Tre Kronorilta. Kanada painaa ylivoimalla 4–3-maalin ja pudottaa Johan Garpenlövin miehistön kotimatkalle.

1:23
Kanada menee välieriin! Drake Batherson rankaisee Ruotsia jatkoerässä ylivoimalla.

Kello 18.53: Kymmenen minuutin jatkoerä käynnistyy karmealla tavalla Ruotsin kannalta. William Nylander joutuu kampituksesta jäähylle.

Kello 18.49: Kanadan myllytys vain jatkuu! Tre Kronor on nyt aivan täysin pinteessä, mutta selviää jatkoajalle. Huima trilleri käynnissä!

Kello 18.45: Kanada tasoittaa! Kanada iskee tasoituksen ilman maalivahtia, ja Tre Kronorin kolmen maalin johto on sulanut olemattomiin Tampereella! Maalin iskee Mathew Barzal huiman myllytyksen päätteeksi. Miten tässä näin kävi, Ruotsi?

0:49

Kello 18.42: Kanada kaventaa! Sentteri Pierre-Luc Dubois laukoo suoraan syötöstä upean maalin. Ruotsin Rasmus Dahlinin kaksiminuuttinen kostautuu pahasti. Kavennus ajassa 58.07. Kestääkö kilpikonnamoodiin jumahtanut Tre Kronor?

1:11
Pierre-Luc Dubois painaa kavennuksen ylivoimalla.

Kello 18.38: Ruotsi on vahvasti kiinni välieräpaikassa. Tre Kronor johtaa Kanadaa vastaan 3–1, ja peliaikaa on jäljellä alle neljä minuuttia. Mutta: Kanada ylivoimalle, kun Rasmus Dahlin ampuu kiekon katsomoon!

Kello 18.32: Tshekki jyrää välierävaiheeseen! Kari Jalosen ryhmä jatkaa pelejään, Toni Söderholmin Saksalla on vastaavasti turnaus paketissa. Tshekin ylivoima oli tänään kovaa valuuttaa ja erityisesti tähtitrio Cervenka–Krejci–Pastrnak oli pysäyttämättömässä vireessä.

Kello 18.29: Tshekki ratkaisee! Jiri Smeijkal lataa kiekon tyhjään Saksan reppuun. 4–1. Pelikellossa jäljellä vajaat kaksi minuuttia.

Kello 18.28: Saksa pelaa edelleen ilman maalivahtia. Hyökkäyspään aloitus, pelikellossa on jäljellä 2 minuuttia 42 sekuntia.

Kello 18.26: Saksa jatkaa myllytystään ilman maalivahtia! Kiekko käy jo ylärimassa. 

Kello 18.20: Saksa kaventaa! Toni Söderholmin Saksa haki kavennusta riskillä ja pelasi ilman maalivahtia ylivoimalla. Riski kannatti, vaikka yv:n aikana ei osumaa ehtinyt tullakaan. 1–3-kavennus syntyy saman pyörityksen aikana kuudella viittä vastaan ajassa 53.48.

0:53
Saksan NHL-supertulokas Moritz Seider iskee kavennuksen Tshekin verkkoon.

Kello 18.10: Ryan Graves kaventaa! Kanada iskee 1–3-osuman Ruotsin verkkoon ja sähköistää ottelun Tampereella! Tilanteessa Tre Kronorin oma pelaaja, puolustaja Erik Gustaffson, on ikävästi Linus Ullmarkin näköesteenä aivan maalin edessä ja Gravesin löysä kuti uppoaa tolpan vierestä. 

0:54
Erik Gustaffson pahasti maskina, Kanadan Ryan Graves iskee kavennuksen Ruotsia vastaan.

Kello 18.06: Saksa vyöryttää kiivaasti hyökkäyksiä kohti Tshekin maalia, mutta toistaiseksi tuloksetta. Samaan aikaan Ruotsin ja Kanadan ottelun kolmas erä on niin ikään saatu käyntiin. Ensi minuutti tuo puolittaiset paikat kumpaankiin päähän Tampereella.

Kello 17.56: Tshekin ja Saksan välinen puolivälierä on ehtinyt jo toisen erätauon loppuun, ja kiekko putoaa jäänpintaan Helsingissä! Kolmas erä on käynnissä, ja Tshekki johtaa ottelua kolmen ylivoimamaalinsa turvin 3–0. Mitä lienee päävalmentaja Toni Söderholm keksinyt Saksan kiriä varten?

Kello 17.44: Kanadalla on erinomainen paikka hakea kavennus toisen erän loppupuolella, kun se pääsee jauhamaan pitkän pakkopelin ylivoimalla Ruotsin päädyssä. Tre Kronorin Linus Ullmark pitää kuitenkin maalinsa puhtaana.

Kanada on ollut hallitsevampi osapuoli läpi toisen erän, vaan ei onnistu maalinteossa.

Tshekin ja Saksan ottelussa puolestaan toinen erä oli jälleen vahvasti Tshekin hallinnassa. Toiselle erätauolle mennään 3–0-lukemissa. Ilmassa on ratkenneen ottelun makua.

Kello 17.36: Tästä pääset herkuttelemaan Tshekin komealla 3–0-maalilla. 

1:14
Tshekki jyrää taas ylivoimalla! David Krejci paukuttaa 3–0-johtomaalin Saksan verkkoon.

Kello 17.30: Ja tästä video Ruotsin 3–0-osumaan. 

1:30
Ensin tolppa, sitten ohjaus Kanadan verkkoon – Max Friberg iskee Ruotsin 3–0-johtoon.

Kello 17.28: Ja nyt iskee Tshekki! David Krejci laukoo voimalla 3–0-lukemat Saksan verkkoon. Tshekki on tehnyt tänään kaikki maalinsa ylivoimalla – neljästä ylivoimasta kolme on tuottanut osuman. 

Kello 17.26: Ruotsi lisää johtoaan. Max Friberg ohjaa Tre Kronorin 3–0-johtoon ajassa 28.23. 

Kello 17.24: Saksalle tarjoutuu mahdollisuus kavennukseen, Roman Cervenka ottaa kaksiminuuttisen. Olli Jokinen sanoo C Moren studiossa, että Tshekki vie puolivälierää nyt suvereenisti.  

Kello 17.19: Toiset erät ovat käynnissä, mutta tilanteet ovat ennallaan. Ruotsi johtaa Kanadaa 2-0, Tshekki Saksaa samoin lukemin. 

Kello 16.55: Avauserät ensimmäisistä MM-puolivälieristä ovat ohi. Ruotsi johtaa aneemisesti esiintynyttä Kanadaa 2–0 ja olisi voinut lisätä maalin tai pari johtoonsa ensimmäisessä erässä.

Tshekki on puolestaan ottanut kuskin paikan Saksaa vastaan ja johtaa niin ikään 2–0 avauserän jälkeen. Ottelu on erityisen mielenkiintoinen myös suomalaisesta näkökulmasta, sillä Saksan päävalmentajana toimii Toni Söderholm ja Tshekkiä luotsaa Kari Jalonen.

Suomalaiskaksikko juhli samassa Helsingin jäähallissa yhdessä Suomen mestaruutta keväällä 2011 pelaajana ja valmentajana HIFK:n riveissä.

Kello 16.38: Tshekki on siirtynyt ylivoimalla jo 2–0-johtoon Saksaa vastaan. Maalin iski Roman Cervenka taiturimaisesta David Krejcin syötöstä.

1:18

Kello 16.32: Ruotsi on käynnistänyt katkaisuottelun Kanadaa vastaan huimalla otteella ja johtaa jo 2–0 Carl Klingbergin ja William Nylanderin osumilla.

0:46
Carl Klingberg laukoi komeasti yläkulmaan 1–0-maalin.

0:54
William Nylander iski läpiajosta 2–0.

Tshekki puolestaan johtaa Saksaa vastaan lukemin 1–0. Video Tshekin NHL-tähden David Pastrnakin tekemästä maalista nähtävissä artikkelin yllä olevasta pääkuvasta klikkaamalla.

Kello 16.30: Tervetuloa seuraamaan jääkiekon MM-kisojen ratkaisupäivää. Hetki sitten käynnistyivät puolivälieräottelut Ruotsin ja Kanadan sekä Saksan ja Tshekin välillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja