Ihme on totta! Suomi voittaa MM-kultaa – MTV seurasi hetki hetkeltä

Suomi on jääkiekon maailmanmestari historiansa kolmannen kerran. MTV seurasi finaalia hetki hetkeltä.

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen mitalipelit sunnuntaina 26.5.:

Pronssiottelu Venäjä-Tshekki klo 16.45 C More Sport 1 ja MTV3
Finaali Kanada-Suomi klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Kanada-Suomi 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)

Klo 23.30: Yksi historian suurimmista jääkiekkoyllätyksistä on tapahtunut. Altavastaajajoukkue Suomi voittaa nimekkäät vastustajat pudotuspeleissä yksi toisensa jälkeen ja voittaa maailmanmestaruuden.

Klo 23.28: Suomen kolmas maailmanmestaruus on tosiasia!

Klo 23.27: Kanada ottaa aikalisän.

Klo 23.26: 52 sekuntia jäljellä. Suomi syö kiekkoja ja purkaa paineen pitkänä.

Klo 23.25: Lankinen pääsee katkaisemaan. 1:24 pelikellossa jäljellä. Tavataanko torilla?

Klo 23.25: Kaksi minuuttia jäljellä. Kanada pelaa ilman maalivahtia.

Klo 23.23: Suomen maailmanmestaruus on kolmen minuutin päässä.

Klo 23.22: Kanada pelaa ilman maalivahtia.

Klo 23.21: MAALI! Harri Pesonen iskee Suomen kahden maalin johtoon.

Klo 23.19: Suomi pelaa johtoasemassa tällä hetkellä huonosti. Kiekollista peliä ei ole lainkaan ja Kanadan paineistus on armotonta.

Klo 23.17: Kevin Lankinen jatkaa uskomattomia torjuntojaan. Suomi on tällä hetkellä ottavana osapuolena. Kellossa jäljellä noin kuusi minuuttia.

Klo 23.13: Seitsemän ja puoli minuuttia jäljellä. Sam Reinhart laukoo, mutta Kevin Lankinen on itse varmuus.

Klo 23.12: Päätöserää jäljellä kahdeksan minuuttia.

Klo 23.08: Kanada johtaa päätöserässä laukauksia maalia kohti 6-1.

Klo 23.05: Kanadan paine Suomen päässä on kasvava. Päätöserää jäljellä 11 ja puoli minuuttia.

Klo 23.04: Marko Anttila on tänään kaikessa mukana. Marchessault maistaa Anttilan taklausta.

Klo 23.02: Suomi vetäytyy kuoreen, kun Kanada lyö painetta Leijonien päätyyn.

Klo 23.00: Veli-Matti Savinainen löytää maalin edestä Anttilan, joka iskee illan toisellaan Suomen loppuottelussa johtoon.

Klo 22.59: MAALI! Mörkö-Marko vie Suomen 2-1-johtoon!

Klo 22.58: Petteri Lindbohmin liukastuminen aiheuttaa Kanadan pitkän paineen. Karri Kiven ennakko pienistä muuttujista ratkaisevina tekijöinä osoittaa totuuden.

Klo 22.57: Suomi on täysilukuinen. Lankinen torjuu jäähyn päätteeksi Thomas Chabotin rannelaukauksen.

Klo 22.55: Kevin Lankinen torjuu Kanadan ylivoiman ensimmäisen laukauksen. 25 sekuntia jäähyä jäljellä.

Klo 22.54: MM-finaalin päätöserä on alkanut. Suomi aloittaa alivoimalla. Jäähyä jäljellä erän alkaessa 43 sekuntia.

3. erä

Klo 22.52: Karri Kiven mukaan ratkaisuasemaan nousevat nyt pienimmätkin muuttujat. Suomi on ollut läpi turnauksen loistava päätöserissä.

Klo 22.46: Ville Niemisen mukaan Marko Anttila saattaa olla jopa turnauksen paras pelaaja.

Klo 22.38: Toinen erä päättyy. Päätöserään lähdetään tasatilanteesta 1-1.

Klo 22.35: Kanada ylivoimalle. Jani Hakanpää joutuu pitkän paineen alla rikkomaan ja lähtee rangaistusaitioon. Toista erää pelaamatta minuutti. Kanada saa paineen Suomen huolimattoman kiekollisen pelin seurauksena.

Klo 22.33: Kanadalla vuorostaan pitkä hyökkäys, joka päättyy Pierre-Luc Duboisin ylärimalaukaukseen. Lukemat säilyvät 1-1-tasatilanteessa.

Klo 22.31: Suomi selviää onnekkaasti ilman rangaistusta. Veli-Matti Savinaisen maila osuu kanadalaispelaajaa arkaan paikkaan.

Klo 22.28: Toista erää pelaamatta viisi minuuttia.

Klo 22.25: Ihanaa Leijonat, ihanaa -kappale raikuu Bratislavan hallissa. Suomalaisyleisö suorastaan sekoaa.

Klo 22.23: Harri Pesonen taklaa keskialueella kovaa ja puhtaasti Anthony Manthaa. Suomi pelaa ottelussa uudella ilmeellä avauserään verrattuna.

Klo 22.22: Ottelu on puolivälissä ja Suomi hallitsee tällä hetkellä ottelua selkeästi. Jokainen ketju tuottaa vuorotellen maalipaikkoja.

Klo 22.20: Suomen pitkä paineistus jatkuu ja Suomi vaihtaa lennosta uusia pelaajia kentälle.

Klo 22.19: Joel Kivirannalla erinomainen tilanne heti perään, mutta laukaus painuu puolustajien mailoista yli. Suomalaispuolustus selvittää seuraavaksi vyöryvän kanadalaishyökkäyksen.

Klo 22.18: Marko Anttila kilauttaa tolppaan! Seitsemän minuuttia pelattu toista erää.

Klo 22.14: Suomen ylivoima tuottaa nopeasti tulosta, kun Anttila lyö pelin tasoihin. Suomalaisyleisö huutaa "Mörkö, Mörkö, Mörkö!"

Klo 22.13: MAALI! Marko Anttila tasoittaa pelin.

Klo 22.11: Suomi ylivoimalle. Maalintekijä Shea Theodore kampittaa Kaapo Kakon ja saa kahden minuutin rangaistuksen.

Klo 22.09: Toinen erä on käynnissä!

2. erä

Klo 22.05: Ville Nieminen ja Karri Kivi kyseenalaistavat studiossa Marko Anttilan rangaistuksen avauserässä. Nieminen kysyy, miten tilanteessa olisi voinut taklata eri tavalla.

Klo 22.02: C Moren Asiantuntijoiden mukaan Suomen avauserässä näkyi kaksi alla olevaa tunnepitoista ottelua sekä matkustaminen Bratislavaan. Tuttu peli-identiteetti loisti poissaolollaan. Leijonien pelin on parannuttava kokonaisvaltaisesti.

Klo 21.56: Lankinen torjui avauserässä 14 kertaa. Murraylle torjuntoja kertyi yhdeksän. Erää oli kauttaaltaan Kanadan. C Moren asiantuntijoiden Ville Niemisen ja Karri Kiven mukaan "Kanada on tehnyt kotiläksynsä".

Klo 21.53: Avauserä päättyy Kanadan johtaessa 1-0.

Klo 21.52: Sam Reinhart kääntää itsensä maalin takaa paikkaan, mutta Lankinen pitää mailan jäässä, eikä Kanada pääse tekemään toista maalia.

Klo 21.51: Avauserää jäljellä minuutti.

Klo 21.50: Niko Mikkola on kentällä jälleen. Eli toistaiseksi alivoimalla käteensä laukauksen saanut puolustaja pystyy peliä jatkamaan.

Klo 21.49: Kanadan toinen maali on lähellä, sillä kanadalaispuolustaja Myers laukoo kaukaa lyöntilaukauksella tolppaan.

Klo 21.48: Veli-Matti Savinainen nousee laidalta ja laukoo ranteella, mutta Murray selvittää patjalla ja kanadalaispuolustus siivoaa irtokiekon.

Klo 21.45: Rangaistusta jäljellä minuutti. Suomen alivoimaneliö blokkaa vetoja ja Lankinen hoitaa loput. Niko Mikkola ottaa laukauksen kipeästi käteensä, eikä pystynyt pelaamaan tilanteen jälkeen kuin yhdellä kädellä. Seuraamme tilannetta, pystyykö puolustaja jatkamaan ottelua.

Klo 21.42: Kanada ylivoimalle. Juhani Tyrväiselle kaksi minuuttia poikittaisesta mailasta.

Klo 21.39: Henri Jokiharju laukoo vahvasti viivalta, mutta Matt Murray saa varusteita väliin. Rangaistus päättyy kymmenen sekunnin sisällä.

Klo 21.38: Veli-Matti Savinaisella huippupaikka maalin edessä ylivoiman alussa, mutta hyökkääjän avausmaali turnauksessa jää vielä syntymättä.

Klo 21.37: Suomi ylivoimalle. Kanadalaispuolustaja Nurse ja Petteri Lindbohm lähtevät rangaistusaitioon torikokouksen jälkeen väkivaltaisuudesta. Nurse saa 2+2 minuuttia ja Lindbohm 2 minuuttia.

Klo 21.33: MAALI! Shea Theodore vie Kanadan johtoon loppuottelussa. Ylänurkkaan painuva laukaus on tekemätön paikka Kevin Lankiselle.

Klo 21.30: Kahdeksan minuuttia pelattu avauserää. Aavistuksen hermostuneen alun jälkeen peli alkaa asettua uomiinsa.

Klo 21.27: Juho Lammikko on karata läpiajoon, mutta kanadalaispuolustus ajaa hyökkääjän kiinni. Suomi on täysilukuinen.

Klo 21.25: Oliwer Kaski epäonnistuu. Kaski laukoo aivan Matt Murrayn patjan reunaan.

Klo 21.24: Suomelle rangaistuslaukaus! Jere Sallinen kaadetaan läpiajossa.

Klo 21.23: Kanada ylivoimalle. Marko Anttila taklaa rajusti kanadalaispelaajaa laitaa vasten ja lähtee rangaistusaitioon kyynärpäätaklauksesta.

Klo 21.21: Suomella ensimmäinen huippupaikka. Nelosketju rakentaa paikan Joel Kivirannalle maalin eteen, mutta Matt Murray selvittää.

Klo 21.19: Kaapo Kakko rakentaa ensimmäistä hyökkäystä Suomelle, mutta se ei johda maalipaikkaan.

Klo 21.17: Ensimmäinen puolitoista minuuttia on Kanadan vahvaa paineistusta. Kevin Lankinen pääsee lopulta katkaisemaan pelin.

Klo 21.15: Loppuottelu on alkanut!

1. erä

Klo 21.10: Loppuotteluun alkuun on enää muutama minuutti.

Klo 21.03: Alle vartti loppuottelun alkuun. Kanada on vedonlyöntiyhtiöiden papereissa noin 54 prosentin suosikki voittamaan maailmanmestaruus.

Klo 20.57: Molempien joukkueiden maalivahdit ovat parasta a-luokkaa. Matt Murray on torjunut kahdeksan ottelua päästettyjen maalien keskiarvolla 1,82 ja torjuntaprosentilla 93,37. Seitsemän ottelua pelanneen Kevin Lankisen vastaavat lukemat ovat 1,57 ja 93,25.

Klo 20.50: Loppuottelun alkuun 25 minuuttia. C Moren asiantuntija Ville Nieminen nostaa Oliwer Kasken potentiaalisena ratkaisijana loppuottelussa. Niemisen mukaan Kaski ei pelkää ottaa vastuuta tarvittaessa vaikka voittolaukauskilpailussa.

Klo 20.40: Kanadan kokoonpano loppuotteluun on julkistettu.