Mainos

MTV:n kokeilussa pääkalloon painettavat kuulokkeet: Laittavat hampaat värisemään, kirjaimellisesti

3:20

MTV Digi otti testiin melko erikoiset kuulokkeet. Langattomia Aftershokz Bluez 2S -kuulokkeita ei pistetä korviin, vaan ne asetetaan korvien eteen pääkalloa vasten. Ideana on, että kuulokkeiden kaiuttimien tuottama värähtely siirtyy luun välittämänä värähtelynä suoraan sisäkorvaan.

Luujohtumistekniikka ei ole uusi innovaatio, vaan se on ollut käytössä jo useita vuosia. MTV Digi testasi kyseistä tekniikkaa käyttävät japanilaiset Audio Bone Aqua -kuulokkeet yli viisi vuotta sitten. Tuolloin luujohtumistekniikka sai kokeilussamme kritiikkiä: äänenlaatu ei säväyttänyt ja kuulokkeiden ääni vaikutti puhdittomalta.

Aftershokz Bluez 2S

Ominaisuudet: Suojattu Kosteudelta ja pölyltä (IP55), langaton yhteys Bluetoothilla

Mikrofoni: Melua vaimentava mikrofoni

Akku: Jopa kuusi tuntia yhdellä latauksella

Värivaihtoehdot: Musta, punainen, vihreä

Hinta: 99 e


Aftershokz Bluez 2S -kuulokkeet osoittavat, että kehitystä on tälläkin osa-alueella tapahtunut, joskaan musiikin ystävälle ne eivät ole edelleenkään täydellinen vaihtoehto.

Sangalliset kuulokkeet istuvat kuitenkin päässä miellyttävän napakasti ja huomaamattomasti. Kyseiset kuulokkeet on suunniteltu urheilukäyttöä silmälläpitäen ja lisäksi ne on suojattu kosteudelta. Yhteys kännykkään muodotetaan Bluetoothin kautta. 

Kuulokkeissa on virtakytkin, äänenvoimakkuuspainikkeet, sekä eräänlainen monitoimipainike, jonka avulla voi musiikin toiston aloittamisen lisäksi mm. vastata puheluihin sankaan integroidun mikrofonin kautta. 

Erittäin pätevät kuulokkeet puheluihin, mutta ei musiikin kuunteluun

Kokeilussamme huomasimme, että kuulokkeet toimivat hienosti puheluiden tekemiseen. Puheääni välittyy kuulokkeilta suoraan kuulijan kalloon mukavan selkeästi ja riittävällä voimakkuudella meluisammassakin ympäristössä. 

Mutta musiikin kuuntelussa luujohdetekniikka ei edelleenkään säväytä, vaikka parempaan suuntaan ollaan laadullisesti menty. Musiikki kuulostaa luuvärähtelyn kautta kuultuna edelleenkin turhan ponnettomalta: korkeat sekä matalat taajuudet loistavat poissaolollaan.

Tämä ei johdu siitä, etteikö Bluez 2S -kuulokkeissa olisi riittävästi potkua: niiden tuottama värähtely saa nimittäin kirjaimellisesti hampaatkin tärisemään yhteen. Tunne on aivan sellainen kuin pää vastaanottaisi voimakasta bassojytkettä, mutta kuitenkin ilman varsinaista kuuloaistimusta.  

Vaikka ääni välitetäänkin päähän suoraan luun kautta, niin kuulokkeet vuotavat sitä hieman myös ulospäin, niin että vierellä olijat kuulevat kuuntelemasi musiikin samaan tapaan kuin perinteisten kuulokkeiden tapauksesssa.

MTV Digi suosittelee Aftershokz Bluez 2S -kuulokkeita esimerkiksi autoilijoille handsfree-puheluiden tekemiseen, mutta musiikin kuuntelussa ne eivät yllä perinteisten kuulokkeiden tasolle. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.