MTV lentokentällä: Kiinasta saapui uusi jättierä hengityssuojaimia – suomalaisfirma hehkuttaa maskien laadukkuutta: "Eräältä maalta olisimme saaneet näistä 10-kertaisen hinnan"

Suomeen saapuu uusi erä hengityssuojaimia – suojat valmistaneen suomalaisyrityksen perustaja kertoo maskeista 9:04
Suomeen saapuu uusi erä hengityssuojaimia – suojat valmistaneen suomalaisyrityksen perustaja kertoo maskeista.

Suomeen on tänään alkuiltapäivästä saapunut uusi erä hengityssuojaimia Etelä-Kiinasta. Toimituksen takana on suomalaisyhtiö Lifa Air, joka käynnistää suojaintuotannon myös Suomessa lähiviikkojen aikana.

Uudessa erässä on 150 000 kappaletta FFP3-mallisia hengityksensuojaimia, jotka soveltuvat sairaalakäyttöön pölyltä ja nesteaerosoleilta suojautumiseen.

Lifa Airin hallituksen puheenjohtaja Vesa Mäkipää vakuuttaa MTV Uutisille, että Suomeen on nyt toimitettu juuri sitä tavaraa kuin pitääkin. Suojaimet ovat käyneet läpi tiukan testiseulan ennen toimitusta.

– Tehtaallamme on oma laboratorio, jossa materiaalit testataan, ja tuotannosta tulevia suojaimia testataan tietyllä otannalla. Ennen kuin aloitimme toimituserän valmistamisen, osa suojaimista meni testattavaksi teknologian tutkimuskeskus VTT:lle. Vasta VTT:n hyväksynnän jälkeen Huoltovarmuuskeskus teki meille tilauksen, Mäkipää sanoo MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Toivon, ettei näiden testien jälkeen kenellekään ole epäselvää, että soveltuvatko nämä tuotteet sairaalakäyttöön.

Kysyttyä tavaraa

Mäkipään mukaan Lifa Airin tarkoitus on osaltaan taata Suomen huoltovarmuutta hengityssuojainten toimituksilla ja tuotannolla. Yrityksen on tarkoitus aloittaa hengityssuojainten valmistus myös Suomessa kuukauden sisällä.

Koronaepidemian kärjistyessä suojainvarusteiden riittävyydestä on ollut huolta monissa maissa, joten tuotteet ovat nyt ennätyksellisen kysyttyjä. Mäkipää vihjaa haastattelussa firman saamista kovista tarjouksista.

– Eräältä tarjouksen antaneelta maalta olisimme saaneet näistä suojaisimista 10-kertaisen hinnan. Katsomme tätä asiaa kuitenkin vähän pidemmällä aikavälillä. Tarkoitus ei ole tehdä pikarahastusta, Mäkipää sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat