MT:n kysely: Naisten asevelvollisuuden kannatus kasvanut Suomessa nopeasti

2:10
Parlamentaarinen komitea esitti marraskuussa, että kutsunnat ja siviilipalvelus voisivat jatkossa koskea myös naisia. Katso uutisjuttu yltä.

Naisten asevelvollisuuden kannatus on kasvanut Suomessa nopeasti, ilmenee Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä.

Siihen vastanneista lähes 41 prosenttia kannattaa naisten asevelvollisuutta. Vastustajia oli 37,5 prosenttia, ja loput eivät osanneet sanoa kantaansa.

Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan joulukuussa tekemässä kyselyssä vain 14 prosenttia suomalaisista kannatti naisten asevelvollisuutta.

Vapaaehtoisen maanpuolustuksen tarkastaja, eversti Jukka Nurmi Pääesikunnasta sanoo MT:lle, ettei operatiivista tarvetta naisten yleiselle asevelvollisuudelle ole. Riittävä reservi voidaan ylläpitää miesten asevelvollisuuden ja naisten vapaaehtoisen asepalveluksen avulla, hän sanoo.

Naisten asevelvollisuus ei ole Nurmen mukaan myöskään mahdollista nykyisillä armeijan resursseilla. Jos koulutettavien määrä kaksinkertaistuisi, pitäisi Nurmen mukaan perustaa uusia varuskuntia ja palkata lisää henkilökuntaa.

Kantar TNS Agri toteutti kyselytutkimuksen maaliskuun puolessavälissä, ja siihen vastasi noin 1 000 suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja