MS-tautia sairastava: Ennen MS-potilaita laitettiin jopa mielisairaalaan

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut MS-tautia sairastava Sinikka Luhtasaari kertoo, millaista on elää parantumattoman sairauden kanssa.

Studio55.fi-ohjelman vieras MS-tautia sairastava Sinikka Luhtasaari sanoo sairauden alkuaikojen olleen rankimpia ja sopeutumisen muutoksiin olleen vaikeaa.

– Ensimmäiset 10 vuotta sairaus vei. Mutta nyt kun tämä on niin massiivinen osa minua, niin nyt ihan selvästi se ydin-Sinikka alkaa taistella esiin, Sinikka hymyilee.

Sinikka sanoo taudin tuoneen hänen elämäänsä myös paljon hyvää.

– Paljon pahempiakin sairauksia on, voisin olla jo kuollut. Tässä olen enkä aio yhtään kuolla enää, nyt kun olen selviytynyt depressiostani, Sinikka veistelee.

Palkitun kirjan Pelimerkkinä MS-tauti kirjoittanut Sinikka sanoo tutkimusten ansioista löydetyn jo paljon hoitokeinoja sairauteen.

– Eikä siitä niin kauhea kauan ole, kun tämän sairauden monimuotoiset oireet aiheuttivat jopa sen, että ihmisiä pistettiin mielisairaalaan tämän takia, kun oireita ei osattu yhdistää yhtään mihinkään. Luultiin, että oireet ovat itse kehitettyjä. Mutta nyt eletään tässä ja vietetään kansainvälistä MS-päivää. Sehän on fantasista! Sinikka iloitsee.

Klikkaa kuvaa ja katso lähetyksestä, miten Sinikka sanoo MS-taudin vaikuttaneen hänen elämäänsä.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja