MS-tautia sairastava Christina Applegate: "En nauti elämisestä"

Christina Applegate kertoo podcastissa mielenterveysongelmistaan.

Näyttelijä Christina Applegate, 52, kertoo hänen ja näyttelijä Jamie-Lynn Siglerin luotsaamassa MeSsy-podcastissa mielenterveysongelmistaan, johon hän sairastui MS-tautinsa myötä. Hän kertoo kamppailevansa tällä hetkellä masennuksen kanssa.

– Koen tällä hetkellä masennusta, jollaista en ole kokenut vuosiin. Todellista, v*tut kaikesta -masennusta, joka myös pelottaa minua hieman, koska se tuntuu todella fatalistiselta. Olen tällä hetkellä loukussa tässä pimeydessä, jota en ole tuntenut… En edes tiedä kuinka pitkään aikaan, luultavasti kahteenkymmeneen-johonkin vuoteen, Applegate sanoo.

Applegate kertoo podcastissa, että hänellä on negatiivinen näkemys elämästään terveysongelmiensa vuoksi.

– Tämä on todella rehellistä... En nauti elämisestä. En nauti siitä. En nauti asioista enää, hän sanoo.

Applegate kertoo, että on menossa terapiaan. Hän sanoo vältelleensä terapeutin pakeille menemistä aina siitä saakka, kun sai MS-diagnoosin, sillä hän pelkää alkavansa itkeä.

– Pelkään, etten pysty lopettamaan itkemistä. Joten minun tapani toimia on ollut itsestäni huumorin repiminen. 

Applegate kertoi vuonna 2021 saaneensa diagnoosin MS-taudista, joka on keskushermoston autoimmuunisairaus. Myös Applegaten podcast-juontopari Jamie-Lynn Sigler sairastaa MS-tautia.

Applegate kertoi keväällä Good Morning America -ohjelmassa, että hän todennäköisesti koki MS-taudin oireita jo 6–7 vuotta ennen diagnoosia. Hän kertoi kokeneensa oireita ollessaan Dead to Me -sarjan ensimmäisen, vuonna 2019 julakistun kauden kuvauksissa.

– Huomasin erityisesti ensimmäisellä kaudella, kun kuvasimme, että jalkani luhistuivat. Pidin sitä vain väsymyksenä, nestehukasta tai säästä johtuvana. Sitten mitään ei tapahtunut kuukausiin, enkä kiinnittänyt asiaan huomiota, Applegate kertoi. 

Ennen sarjan viimeisen kauden kuvauksia hän koki kuitenkin outoa pistelyä varpaissaan sekä muita oireita, jotka saivat hänet tajuamaan, että niihin piti kiinnittää huomiota.  

– Kun aloitimme kuvaukset saman vuoden kesällä, minut tuotiin kuvauspaikalle pyörätuolissa. En pystynyt liikkumaan kovin pitkälle, joten minun oli kerrottava kaikille, koska tarvitsin apua, Applegate kertoi. 

Lue myös:

    Uusimmat