Christina Applegate eli MS-taudin oireiden kanssa vuosia ennen diagnoosia

Näyttelijä Christina Applegate arvelee, että hänellä on ollut MS-taudin oireita jo noin seitsemän vuotta ennen varsinaista diagnoosia. 

Näyttelijä Christina Applegate, 52, on puhunut avoimesti julkisuudessa MS-taudistaan. Tähti kertoi Good Morning America -ohjelmassa 13. maaliskuuta, että hän todennäköisesti koki MS-taudin oireita jo 6–7 vuotta ennen diagnoosia. Applegate sai diagnoosin vuonna 2021. 

Applegate kertoi muistavansa oireita, kun hän oli Dead to Me -sarjan ensimmäisen kauden kuvauksissa. 

– Huomasin erityisesti ensimmäisellä kaudella, kun kuvasimme, että jalkani luhistuivat. Pidin sitä vain väsymyksenä, nestehukasta tai säästä johtuvana. Sitten mitään ei tapahtunut kuukausiin, enkä kiinnittänyt asiaan huomiota, Applegate kertoi. 

Ennen sarjan viimeisen kauden kuvauksia hän koki kuitenkin outoa pistelyä varpaissaan sekä muita oireita, jotka saivat hänet tajuamaan, että niihin piti kiinnittää huomiota.  

– Kun aloitimme kuvaukset saman vuoden kesällä, minut tuotiin kuvauspaikalle pyörätuolissa. En pystynyt liikkumaan kovin pitkälle, joten minun oli kerrottava kaikille, koska tarvitsin apua, Applegate kertoi. 

Myös näyttelijä Selma Blair, 51, kehotti Applegatea hakeutumaan testeihin MS-taudin varalta. Blairilla todettiin sama sairaus vuonna 2018. 

Applegate on naimisissa basisti Martyn LeNoblen, 54, kanssa, ja heillä on 12-vuotias tytär Sadie Grace

Lähde: E News

Lue myös:

    Uusimmat