MotoGP-kilpailun peruuntuminen iso takaisku KymiRingille, synkällä pilvellä kuitenkin hopeareunus – "Dorna piti huolen siitä"

KymiRingin MotoGP-osakilpailu siirtyy vuodella eteenpäin. Radan toimitusjohtaja Markku Pietilä harmittelee perumisesta koituvaa taloudellista iskua, mutta ikävällä päätöksellä on kuitenkin myös hopeareunuksensa. 

MotoGP:n promoottori Dorna ilmoitti keskiviikkona, että Suomen, Saksan ja Hollannin osakilpailut perutaan tämän vuoden osalta kokonaan koronaviruspandemian vuoksi. Maiden viranomaisten tekemät määräykset tekevät kilpailujen järjestämisestä liki mahdotonta. 

– Kysymys on siitä, että kolme Euroopan osakilpailua siirtyy ajettavaksi ensi vuoteen. Se koskee Saksaa, Assenia ja KymiRingiä, joissa tavalla tai toisella viranomaismääräykset tulevat estämään niiden ajamisen, KymiRingin toimitusjohtaja Markku Pietilä sanoo MTV Urheilulle.

– Aikataulullisesti niiden siirtäminen on ollut mahdotonta tämän vuoden sisällä. Niitä viikonloppuja ei enää ole, mihin niitä voitaisiin siirtää, Pietilä avaa päätöksen syitä.

Pietilä ymmärtää kuitenkin Dornan päätöksen täysin. Ihmisten terveydellä ei voi leikkiä.

– Täytyy muistaa, että kansalaisten terveys on ensisijaista. Joskus on paljon tärkeämpiäkin asioita kuin MotoGP. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

KymiRingin uunituoreen radan oli tarkoitus isännöidä MotoGP:n osakilpailua 10.-12. heinäkuuta. Suomen valtion tiukat rajoitukset koronaviruksen estämiseksi asettivat kuitenkin liian ison esteen tapahtuman järjestämiselle.

– Tämähän olisi tarkoittanut, että Suomeen olisi pitänyt juhannuksen jälkeen tuomaan aika vapaasti tuomaan tavaroita ja ihmisiä, jotta tämä olisi järjestynyt. Hyvin epätodennäköisesti meidän maahantulomääräykset muuttuvat olennaisesti juhannukseen mennessä. Tässä on monta seikkaa, jotka tekevät tämän hyvin vaikeaksi tai mahdottomaksi, Pietilä toteaa. 

Taloudellisesta iskusta löytyi hopeareunus 

MotoGP:n kisaviikonlopun peruuntuminen on täysin uudelle kilparadalle kova isku taloudellisesti, sillä heinäkuisen osakilpailun piti olla KymiRingin tärkeimpiä tapahtumia tänä vuonna. Se jättää loven kassakaappiin.

– Totta kai se on isku. Kyllähän se tarkoittaa sitä, että meiltä jää tämän vuoden tapahtumaan liittyvät vuokratulot saamatta. Se on isoin ongelma, että tämän tapahtuman osalta kassavirtamme siirtyy vuodella eteenpäin. Merkittävin kysymys on, miten se vaikuttaa rahoitusrakenteeseemme. Siihenkin varmaan löytyy ratkaisu, Pietilä vakuuttaa.

Vaikka tulojen poisjäänti aiheuttaakin päänsärkyä kaikille KymiRingin kisajärjestäjille, pysyy Pietilä kuitenkin haasteista huolimatta optimistisena ja suuntaa katseensa jo eteenpäin. 

– Tässä nämä pelisäännöt ovat ja näiden puitteissa täytyy mennä eteenpäin. Meillä on aika paljon keskusteltavaa suhteessa valtiovaltaan. Lähinnä siinä ovat samat elementit, mitkä tulevat esiin koskien Finnveraa ja tällaisia toimijoita. Se varmasti tulee aktiivisemmin esille johtuen siitä, että olemme kärsimässä ihan suoraan näistä koronaviruksen seurauksista, Pietilä sanoo.

Haasteista huolimatta Pietilä vakuuttaa, että KymiRing on täysissä voimissaan ensi vuonna, kun MotoGP lopulta radalle rantautuu. Synkällä pilvellä on tässäkin asiassa hopeareunus, sillä kilpailun siirtyminen ei kuluta radan sopimusvuosia.

– Tällä siirrolla meidän viisivuotinenkin sopimus siirtyy eteenpäin. Se on se positiivinen uutinen tässä asiassa. Dorna piti huolen, että olemme viisi vuotta ohjelmassa.

Lue myös:

    Uusimmat