Mainos

Moskovan kerrostaloräjähdys terrori-isku?

Moskovassa viime yönä sattuneen tuhoisan kerrostaloräjähdyksen syy on selviämässä. Turvallisuuspalvelun mukaan raunioista on löydetty suuri määrä räjähteitä. Tutkinta on vielä kesken, mutta viranomaiset sanovat epäilevänsä yhä vahvemmin terroritekoa. Räjähdyksessä kuoli 23 ja loukkaantui noin 150 henkeä. Raunioissa saattaa olla vielä useita kymmeniä ihmisiä, joiden selviämismahdollisuuksia pidetään vähäisinä.

Räjähdyksen aiheutti satoja kiloja painanut pommi. Venäjän turvallisuuspalvelun mukaan pommi on painanut 300 - 400 kiloa. Räjähteen laatua ei kerrottu tarkasti. Se oli kuitenkin asetettu kerrostalon ensimmäiseen kerrokseen ja asialla oli asiansa tietävä porukka.

Moskovan pormestari Juri Luzkov epäili tänään, että räjähdys saattoi olla islamistien terrori-isku.

Eloonjääneitä tuskin enää löytyy

Räjähdys sattui Moskovan kaakkoisosassa sijaitsevassa kerrostalossa pian puolenyön jälkeen, jolloin suuri osa asukkaista oli nukkumassa. Yhdeksänkerroksisesta talosta romahti kaksi porraskäytävää, joissa oli useita kymmeniä asuntoja. Viranomaisten mukaan romahtaneissa asunnoissa asui yli 200 ihmistä. Räjähdys rikkoi ikkunoita yli sadan metrin säteellä ja sinkosi betonilohkareita jopa parinsadan metrin päähän.

Noin 250 palomiestä ja pelastustyöntekijää yritti vielä löytää eloonjääneitä raunioista vainukoirien ja nostovälineiden avulla. Energiaministeriön viranomaisten mukaan hengissä selvinneiden löytyminen on kuitenkin varsin epätodennäköistä räjähdyksen aiheuttaman tulipalon vuoksi.

Venäjällä on hiljattain sattunut kaksi vakavaa pommi-iskua. Viime lauantaina kasarmialueella Dagestanissa räjäytetty pommi surmasi 64 ihmistä. Aiemmin viime viikolla yli 20 loukkaantui moskovalaiseen ostoskeskukseen kohdistuneessa pommi-iskussa. Venäläiset joukot käyvät Länsi-Dagestanissa taisteluja noin 2000:tta Tshetshenian puolelta tullutta muslimisissiä vastaan. Kapinallisia epäillään kahden edellisen pommi-iskun tekijöiksi.
(MTV3-STT-Reuters-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.