Mainos

Montako selfietä otat päivässä? Näin käsittämättömän monta niitä kertyy elinaikanasi

Instagram-kuvienjakopalvelussa on jo yli 295 miljoonaa kuvaa, joissa on käytetty hashtagia #selfie. Arvaa, kuinka monta omakuvaa sinä tulet elämäsi aikana ottamaan?

Avaa puhelimesi ja tarkista, montako selfietä sen uumenista löytyy. Viisi? Kymmenen? Elämänsä aikana nykyihminen ottaa jäätävän määrän selfieitä: yli 25 000 kappaletta, kertoo Hello Giggles-sivusto.

Vuoden 2015 selvityksessä havaittiin, että nykynuori ottaa 25 700 selfie-kuvaa elämänsä aikana. 70-vuotiaaksi elänyt ottaisi siis ainakin 367 kuvaa kasvoistaan joka vuosi – ainakin yhden otoksen joka päivä.

Vertailun vuoksi: The Lunar and Planetary Instituten kokoelmassa on 25 000 kuvaa, jotka Apollo-astronautit ottivat kuun kiertoradalta ja pinnalta. Nykyisen perusnuoret kasvot ovat siis yhtä hyvin dokumentoidut!

Turhan vakavasti tulosta ei välttämättä kannata ottaa, sillä selvityksen teki hampaidenvalkaisutuotteita myyvä yritys.

Toisen, vuoden 2015 selvityksen perusteella milleniaalit, siis noin 18-35-vuotiaat, käyttävät viikossa tunnin selfie-kuvien ottamiseen, editoimiseen ja lataamiseen erilaisiin palveluihin. Joka viikko otetaan noin yhdeksän omakuvaa, joten jokainen kuva saa seitsemän minuuttia aikaa.

Instagram-kuvienjakopalvelussa oli maaliskuun 2017 lopussa yli 295 miljoonaa kuvaa, joissa on käytetty hashtagia #selfie. 

24 miljardia ladattua selfietä

Koska selvitykset ovat melko pieniä, ne eivät välttämättä edusta koko todellisuutta. Lienee kuitenkin selvää, ettei selfieiden määrä ole ainakaan laskusuunnassa: Googlen käyttäjät latasivat jo vuonna 2015 jäätävät 13,7 petabittiä kuvia Google Photos -kuvasovellukseen. Yksi petabitti on tuhat terabittiä, tera puolestaan on tuhat gigaa, joka on tuhat megaa. Kuvien määrästä kertonee jotakin se, että esimerkiksi iPhone 5s -puhelimen kameralla otetun kuvan koko on alle kaksi megaa.

Eikä tässä vielä kaikki! 24 miljardia Googlen kuvasovellukseen ladatuista otoksista oli juuri selfieitä – eikä tässä luvussa edes ole mukana esimerkiksi Facebookiin, Snapchatiin, Twitteriin tai Instagramiin ladattuja kuvia.

2:39

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.