Ravintolat saattavat avata ovensa vaiheittain kesän aikana, mutta kuinka moni yritys on tuolloin enää toimintakykyinen? Taloudellisesta ahdingosta huolimatta ravintolakonserni näkee kriisissä myös jotain positiivista.
Kahvilat, kuppilat ja ravintolat ovat ammottaneet tyhjyyttään jo pari viikkoa koronavirusepidemian aiheuttamien rajoitustoimien vuoksi. Ravintolat sulkivat ovensa pari viikkoa sitten, ja niiden on ainakin tämänhetkisen suunnitelman mukaan määrä avautua 31. toukokuuta.
Suomalaisen ravintolakonserni Noho Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström näkee, että ravintolat voitaisiin avata vaiheittain – sitten, kun terveysviranomaiset ja muut tahot katsovat sen aiheelliseksi.
– Näkisin, että ensimmäisessä vaiheessa terassit ja tämän tyyppiset konseptit, joissa ihmisten on turvallisempi liikkua, voitaisiin avata. Varmaan isommat tapahtumat ja paikat tulevat sitten myöhemmin, toimitusjohtaja spekuloi.
Lue myös: Ravintolat kiinni, silti jopa 60 000 euron juoksevat kulut kuukaudessa – Henri Alén heittää ilmoille yhden ratkaisun: "Auttaisi ihan älyttömästi"
Turvaväli on ja pysyy
Kun ravintolat saavat jälleen avata ovensa asiakkaille, Vikström uskoo, että ravintoloissa tullaan edelleen noudattamaan varovaisuutta.
