Maaliskuussa alkaneen sulkutilan myötä ravintolat ovat pysyneet kiinni suuressa osassa Suomea. Ravintolayhtiö NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikströmin mukaan tilanteeseen olisi luvassa muutos pian. Suunnitelmissa on ravintoloiden avaaminen porrastetusti vapusta eteenpäin.
Ravintola-ala on viettänyt jo reilun vuoden epävarmuuden keskellä. Koronaviruksen aiheuttama pandemia on välillä rajoittanut ruoka- ja anniskelupaikkojen toimintaa sekä sulkenut ne välillä kokonaan.
Yhtiö aikoo avata paikkoja kolmivaiheisesti. Ensin vapun jälkeen 3. toukokuuta alkavalla viikolla ruokaravintolat avattaisiin siten, että ne saavat olla auki klo 22 saakka illalla.
"Tuulen suunta on kääntymässä"
Juhannuksesta eteenpäin tarkoituksena on avata baareja ja yökerhoja. Kolmannessa vaiheessa syyskuun alussa yhtiö arvioi liike-elämän järjestämien tilaisuuksien palautuvan jälleen kohti normaalia tasoa.
– Tuulen suunta on kääntymässä, mikä on upea asia. Tartuntojen määrä on kääntynyt kasvusta laskuun, rokottaminen etenee ja lämpenevät kelit tuovat viruksen kausivaihtelun ohella oman lisämausteensa, Vikström kertoo Kauppalehdelle.
– Olemme siis mielenkiintoisessa vaiheessa. Seuraavat pari viikkoa näyttävät varmasti melko hyvin, minkälainen skenaario lopulta toteutuu.
Ravintola-alan orastavasta optimismista voi osaltaan kertoa myös NoHon osakekurssin kehitys. Yhden aikaan iltapäivästä osake oli noin 3,47 prosenttia nousussa.