Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki ryhtyy nyt valmistamaan kotiruokaa perheille.
Maaliskuun lopussa uutisoitiin, kuinka keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki ehti jo kerran sulkea ravintolansa Helsingissä koronavirusepidemian vuoksi, kunnes se avattiin uudelleen noutopalvelulle. Penélopen ravintolatoiminta päätettiin avata, sillä Välimäki halusi luoda lomautettuna olevalle henkilökunnalleen työtä ja mielekästä tekemistä myös ravintola-alaa kurittavassa epidemiatilanteessa.
– Minä, vaimoni Maria ja muut osakkaat olemme töissä ilmaiseksi talkooperiaatteella Penélopen take away -reseptiikkaa suunnittelemassa, valmistamassa ja turvallisesti myös pakkaamassa. Kotiinkuljetuksista vastaa ainakin aluksi Suomen rauhallisin mopoautokuski, eli poikani Aku, Välimäki kertoi maaliskuussa.
Kotiruokaa perheille
Nyt Välimäki on päättänyt täydentää ruokalistaa useamman päivän ruokatarpeet sisältävillä valmiilla perheruokabokseilla. Kotiruokaa sisältävän 80 euron perheruokaboksin tarkoituksena on helpottaa etätyön kanssa painivien perheiden karanteeniarkea. Sisältö voi olla mitä tahansa makaronilaatikosta erilaisiin salaatteihin.
Noutoruokatarjontaan valjastetaan myös Penélopen sisarravintola Xavier, joka on toiminut tähän asti ainoastaan talossa sijaitsevan Epicenter-toimistohotellin tilausravintolana ja catering-toimijana. Xaviér on erikoistunut arkiruokaan huolehtien Epicenterin vuokralaisten päivittäisestä lounastarjonnasta.
