Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäki tekee nyt 80 euron kotiruokabokseja: "Ihmisten pitää edelleen syödä"

Pekka Mustonen
Julkaistu 09.04.2020 10:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki ryhtyy nyt valmistamaan kotiruokaa perheille.

Maaliskuun lopussa uutisoitiin, kuinka keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki ehti jo kerran sulkea ravintolansa Helsingissä koronavirusepidemian vuoksi, kunnes se avattiin uudelleen noutopalvelulle. Penélopen ravintolatoiminta päätettiin avata, sillä Välimäki halusi luoda lomautettuna olevalle henkilökunnalleen työtä ja mielekästä tekemistä myös ravintola-alaa kurittavassa epidemiatilanteessa.

 – Minä, vaimoni Maria ja muut osakkaat olemme töissä ilmaiseksi talkooperiaatteella Penélopen take away -reseptiikkaa suunnittelemassa, valmistamassa ja turvallisesti myös pakkaamassa. Kotiinkuljetuksista vastaa ainakin aluksi Suomen rauhallisin mopoautokuski, eli poikani Aku, Välimäki kertoi maaliskuussa.

Kotiruokaa perheille

Nyt Välimäki on päättänyt täydentää ruokalistaa useamman päivän ruokatarpeet sisältävillä valmiilla perheruokabokseilla. Kotiruokaa sisältävän 80 euron perheruokaboksin tarkoituksena on helpottaa etätyön kanssa painivien perheiden karanteeniarkea. Sisältö voi olla mitä tahansa makaronilaatikosta erilaisiin salaatteihin. 

Noutoruokatarjontaan valjastetaan myös Penélopen sisarravintola Xavier, joka on toiminut tähän asti ainoastaan talossa sijaitsevan Epicenter-toimistohotellin tilausravintolana ja catering-toimijana. Xaviér on erikoistunut arkiruokaan huolehtien Epicenterin vuokralaisten päivittäisestä lounastarjonnasta.

– Meillä on mahtavat keittiötilat keskellä kaupunkia ja ihmisten pitää edelleen syödä. Edellisviikolla aloittamamme take away sai paljon kiitoksia ja innostuneen vastaanoton, mutta samalla esitettiin toiveita, että valmistaisimme myös ihan tavallista kotiruokaa suurempina, koko perheen kattauksina.

Välimäki kertoo kirjoittaneensa muutamiakin kotiruokakirjoja, joten nyt perheet pääsevät maistamaan, miltä tutut ruoat maistuvat huippukokin näkemyksinä. Erillispakattu ruoka riittää Välimäen mukaan neljän hengen perheelle parin päivän ajaksi. 

– Ruokabokseissa on aina sekä kylmänä, että lämpimänä nautittavia ruokia. Mukaan tulevat luonnollisesti tuoteselosteet ja laatimani toiminta- ja tarjoiluohjeet.

Ensimmäisellä viikolla perheruokaboksista löytyy muun muassa 1,5 kiloa lohi-pinaattilaatikkoa ja tillivoisulaa, kilon verran maalais-pastasalaattia ja sama määrä kookosriisiä sekä chili con carnea. Lisäksi mukana on vispipuuroa, levain-leipää, asian slaw-salaattia ja meksikolaista maissikeittoa. 

Muutkin ravintolat ymmärtäneet kotiruoan tärkeyden

Välimäki ei suinkaan ole ensimmäinen kokki, joka on lähtenyt koronakriisissä kotiruokabisnekseen. Helsinkiläisravintoloista esimerkiksi Henri Alénin ja Tommi Tuomisen Finnjävel on valmistanut pääkaupunkiseudun asiakkaille erilaisia lohturuokia, kuten "Suomen nopeinta karjalanpaistia".

Tampereella puolestaan Ravinteli Berthan kotiruokaboksit ovat saavuttaneet hurjan suosion. Berthan ensimmäiset ruokaboksit myytiin loppuun minuuteissa.

Lue myös: Turkulainen Heli halusi pelastaa paikalliset ravintolat ahdingolta ja nyt liikkuu ruoka kotiovelle: "Ei voi vain seisoa tumput suorina ja katsoa vierestä"

***

8:00Kokki Henri Alénin reseptit koronakriisin nujertamiseen

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen perusti Vantaalle haamuravintolan, jossa ei yhtään asiakaspaikkaa – tästä on kyseJopa 30 000 asiakasta päivässä ennen koronaa – Sodexo keksi, miten suomalaiset ruokitaan nyt lounaalla: "Etätyöpäivän pelastus"Turkulainen Heli halusi pelastaa paikalliset ravintolat ahdingolta ja nyt liikkuu ruoka kotiovelle: "Ei voi vain seisoa tumput suorina ja katsoa vierestä" Henri Alén keksi yllättävän lisän ravintolaruokaan – uskoo ihmisillä olevan nyt valtava tarve: "Ei ole taidettu ennen tehdä maailmassa"Hans Välimäeltä yllättävä veto poikkeustilanteessa: Sulki jo kaksi viikkoa sitten ravintolansa – nyt tekee töitä ilmaiseksiLuovuus kukkii nyt ravintola-alalla ennennäkemättömällä tavalla – porvoolainen Michelin-kokki myy keittoa ämpäreissä, Helsingissä vaihdettiin skandiruoka pizzaan: "Joko konkurssi tai luovaa ratkaisua"
RuokaRavintolatYrittäjyysKoronavirusHans VälimäkiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • Eilen07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • ma17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • ma11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • ma07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa