Hans Välimäki tekee nyt 80 euron kotiruokabokseja: "Ihmisten pitää edelleen syödä"

91d681a3-99c7-4b06-94d8-8dcd09aa82f0
Pekka Mustonen

Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki ryhtyy nyt valmistamaan kotiruokaa perheille.

Maaliskuun lopussa uutisoitiin, kuinka keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki ehti jo kerran sulkea ravintolansa Helsingissä koronavirusepidemian vuoksi, kunnes se avattiin uudelleen noutopalvelulle. Penélopen ravintolatoiminta päätettiin avata, sillä Välimäki halusi luoda lomautettuna olevalle henkilökunnalleen työtä ja mielekästä tekemistä myös ravintola-alaa kurittavassa epidemiatilanteessa.

 – Minä, vaimoni Maria ja muut osakkaat olemme töissä ilmaiseksi talkooperiaatteella Penélopen take away -reseptiikkaa suunnittelemassa, valmistamassa ja turvallisesti myös pakkaamassa. Kotiinkuljetuksista vastaa ainakin aluksi Suomen rauhallisin mopoautokuski, eli poikani Aku, Välimäki kertoi maaliskuussa.

Kotiruokaa perheille

Nyt Välimäki on päättänyt täydentää ruokalistaa useamman päivän ruokatarpeet sisältävillä valmiilla perheruokabokseilla. Kotiruokaa sisältävän 80 euron perheruokaboksin tarkoituksena on helpottaa etätyön kanssa painivien perheiden karanteeniarkea. Sisältö voi olla mitä tahansa makaronilaatikosta erilaisiin salaatteihin. 

Noutoruokatarjontaan valjastetaan myös Penélopen sisarravintola Xavier, joka on toiminut tähän asti ainoastaan talossa sijaitsevan Epicenter-toimistohotellin tilausravintolana ja catering-toimijana. Xaviér on erikoistunut arkiruokaan huolehtien Epicenterin vuokralaisten päivittäisestä lounastarjonnasta.

– Meillä on mahtavat keittiötilat keskellä kaupunkia ja ihmisten pitää edelleen syödä. Edellisviikolla aloittamamme take away sai paljon kiitoksia ja innostuneen vastaanoton, mutta samalla esitettiin toiveita, että valmistaisimme myös ihan tavallista kotiruokaa suurempina, koko perheen kattauksina.

Välimäki kertoo kirjoittaneensa muutamiakin kotiruokakirjoja, joten nyt perheet pääsevät maistamaan, miltä tutut ruoat maistuvat huippukokin näkemyksinä. Erillispakattu ruoka riittää Välimäen mukaan neljän hengen perheelle parin päivän ajaksi. 

– Ruokabokseissa on aina sekä kylmänä, että lämpimänä nautittavia ruokia. Mukaan tulevat luonnollisesti tuoteselosteet ja laatimani toiminta- ja tarjoiluohjeet.

Ensimmäisellä viikolla perheruokaboksista löytyy muun muassa 1,5 kiloa lohi-pinaattilaatikkoa ja tillivoisulaa, kilon verran maalais-pastasalaattia ja sama määrä kookosriisiä sekä chili con carnea. Lisäksi mukana on vispipuuroa, levain-leipää, asian slaw-salaattia ja meksikolaista maissikeittoa. 

Muutkin ravintolat ymmärtäneet kotiruoan tärkeyden

Välimäki ei suinkaan ole ensimmäinen kokki, joka on lähtenyt koronakriisissä kotiruokabisnekseen. Helsinkiläisravintoloista esimerkiksi Henri Alénin ja Tommi Tuomisen Finnjävel on valmistanut pääkaupunkiseudun asiakkaille erilaisia lohturuokia, kuten "Suomen nopeinta karjalanpaistia".

Tampereella puolestaan Ravinteli Berthan kotiruokaboksit ovat saavuttaneet hurjan suosion. Berthan ensimmäiset ruokaboksit myytiin loppuun minuuteissa.


***

8:00

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja