Mainos

Moderni koko perheen kesäkoti

Elina Helenius viettää jo kuudetta kesää tässä ihanassa pienehkössä kesämökissä viisihenkisen perheensä kanssa. Hienon mökin on piirtänyt arkkitehti Matti Sanaksenaho.

Modernin mökin olohuoneen pulpettikatto nousee hyvin korkealle ja raakapuulla jaksotetut kattoon saakka ulottuvat ikkunat avautuvat Lohjajärven suuntaan. Paksut raakapuut ovat käsittelemättömät ja siksi kauniit vastakohdat lasille. Ihanaa on myös se, että poikkipuille ei ole kerätty tavaraa, vaan komea arkkitehtuurillinen kokonaisuus on puhtoisena esillä.

Yksinkertaisen tyylikäs sohva on perheen isän suunnittelema ja itse tekemä. Teräväkulmaiseen nurkkaan olisikin ollut hankala sijoittaa valmiskalusteita.

Olohuone, ruokailutila ja keittiö ovat kaikki samassa avoimessa kokonaisuudessa. Pehmeiden puupintojen vastakohtana toimii hienosti Orivedeltä louhittu liuskekivi.

Ikean jo tuotevalikoimasta poistuneen Ps-pöydän ympärillä on Ilmari Tapiolan huonekaluliike Askolle aikoinaan suunnittelemat tuolit. Keittiön välitilaa ei ole päällystetty laatoilla, vaan tilalla on ikkunat.

Keveät punostuolit sopivat valoisaan tilaan. Tuoleilla on Elina Heleniuksen suunnittelemista kankaista valmistettuja tyynyjä.

Makuuhuoneet ovat pienehköjä, mutta säilytys on ratkaistu tehokkaasti ja hauskasti lattian korotuksen avulla.

Lasten huoneessa käy välillä kuhina, kun kavereita tuodaan yökylään. Mainiosti suunnitellut kerrossängyt kestävät leikkiä ja lautapelejä mahtuu pelaamaan hyvin lattiallakin.

Eniten aikaa kuluu kuitenkin ulkona, joskus jopa rakennuspuuhissa. Perheen pojat rakensivat koiralle kopin, jossa he oma-aloitteisesti noudattivat päätalon arkkitehtuuria. Rakennusmestarisuunnittelijan ikä oli silloin yhdeksän vuotta. Hänestä me varmasti kuulemme vielä.

Toimittaja: Hanna Sumari

(Kesä T.i.l.a. 23.6.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.