MM-kultaan hiihtänyt suomalaissensaatio hehkuttaa suoritustaan – "Aamulla herätessä oli jo sellainen fiilis"

Suomen hiihtomaajoukkue sai nuorten MM-kotikisoille Vuokatissa mainion alun, kun Niilo Moilanen otti ylivoimaisen mestaruuden alle 20-vuotiaiden sprintissä.

Moilanen halusi välttää kolaririskit ja irtaantui muusta joukosta radan isoimmassa nousussa vahvalla vuorohiihdolla, eikä mestaruustaistoon noussut uhkaajia loppusuoralla.

– Kun kuulin kannustusta ja tulin loppusuoralle kärjessä kotikisoissa, se oli sanoinkuvaamaton fiilis. Tästä olen haaveillut. Nyt sen pääsin kokemaan, Ski Teamia seuratasolla edustava Moilanen sanoi hymyillen.

– Kyllä minua (ennen finaalia) jännitti. Ajattelin vain, että alusta asti hyvä vauhti päälle ja hyvissä ajoin ratkaisu.

Nuorten maailmanmestaruus on viime vuosina ollut suomalaisille harvinaista herkkua niin alle 20- kuin 23-vuotiaissa. Edellinen 20-vuotiaiden suomalaismestari on Krista Pärmäkoski (tuolloin Lähteenmäki) vuonna 2010 ja alle 23-vuotiaissa Iivo Niskanen 2014.

Kaikki meni nappiin

Moilasella on arvokisamitali myös toissa vuodelta, jolloin hän otti PM-hopeaa perinteisen sprintissä. Perinteinen hiihtotapa ja erityisesti sprintti ovat toistaiseksi olleet 19-vuotiaan hiihtäjän vahvinta osaamista.

– Kokonaisuudessaan ihan mahtava päivä. Aamulla herätessä oli jo sellainen fiilis, että tänään voi olla kova päivä.

Tuore mestari hallitsi vastaavalla taktiikalla näytöstyyliin myös suomalaisten nuorten MM-katsastuksia reilu viikko sitten.

– Se antoi hyvän varmuuden ja oli älyttömän hyvä kenraali. Pieni napsu lisää saatiin sen jälkeen vielä tekemiseen, Rovaniemellä asuva oululainen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat