Jari Isometsä yllättyi suomalaislupauksen MM-kullasta – "Suomessa tahtoo olla se ongelma"

MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä yllättyi nuorten MM-kisoissa sprinttikisassa maailmanmestaruuteen hiihtäneen Niilo Moilasen suorituksesta.

Moilanen jysäytti komean hiihtopommin, kun hän tykitti alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa sprinttikultaan tiistaina. Isometsälle Moilasen suoritus tuli täysin yllätyksenä.

– Tämähän oli kova yllätys. Yleensä on tottunut siihen, että nuorten MM-kisoissa menestyvät kaverit pyörivät Suomessa miesten kisoissa kymmenen paikkeilla. Hän ei ole niin tehnyt, joten sitä taustaa vasten tämä oli iso yllätys, Isometsä summaa Moilasen suoritusta MTV Urheilulle.

Isometsä otti sprinttimaailmanmestaruuden iloisesti vastaan. Isometsä toivoo, että komeasti MM-kultaan venynyt Moilanen panostaa jatkossakin sprinttimatkoihin.

– Tällaistahan me olemme odottaneetkin. Toivoisin, että hänellä olisi kanttia alkaa panostamaan sprinttihiihtoon. Suomessa tahtoo olla se ongelma, että meillä on hyviä sprinttihiihtäjiä nuorena, ja sitten käy niin, ettei tavallaan hyväksytä sitä, että on hyvä sprintissä, vaan halutaan olla kaikilla matkoilla hyvä, Isometsä summaa.

– Tähän mennessä emme ole siinä miesten puolella onnistuttu. Loppujen lopuksi monille on käynyt niin, etteivät he ole sprintillä eikä normaalimatkalla hyviä, Isometsä jatkaa.

Suomessa sprinttihiihdon arvokisamitalisteja ei liikaa ole. Vuoden 2001 Lahden kotikisoissa Pirjo Muranen ja Kati Sundqvist hiihtivät sprintissä kaksoisvoittoon, mutta sen jälkeen on ollut hiljaista.

Isometsä toivoo, että Moilasen suoritus antaa sysäyksen sprinttihiihdon kehitykseen Suomessakin, sillä hän kokee, että normaalimatkoja arvostetaan Suomessa sprinttejä enemmän.

– Toivotaan, että tämä toisi sprinttihiihtämiseen lisää arvostusta, nyt kun meillä on sprintin nuorten maailmanmestari. Jotenkin minulla on sellainen tunne, että Suomessa otetaan mieluummin 50 kilometrin maailmanmestaruus kuin sprintin. Kyllä sprintin maailmanmestaruus kannattaa ottaa ennemmin kuin viidenkympin hopeaa.

Lue myös:

    Uusimmat