MM-jääkiekosta suljettu Venäjä löysi peliseuraa

Kansainvälisen jääkiekon ulkopuolelle suljetut Venäjä ja Valko-Venäjä tiivistävät yhteistyötään.

Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat suljettiin lähes kaiken kansainvälisen urheilun ulkopuolelle Venäjän hyökättyä Valko-Venäjän tukemana Ukrainaan kolme viikkoa sitten. Maiden osallistuminen myös Suomessa keväällä järjestettävään jääkiekon MM-turnaukseen estettiin, eikä Venäjällä ole asiaa myöskään jääkiekon EHT-turnauksiin.

Kansainvälisten otteluiden puutteessa Venäjän ja Valko-Venäjän jääkiekkoliitot ovat ryhtyneet suunnittelemaan yhteistyönsä tiivistämistä.

Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Vladislav Tretjak kertoi Venäjän ja Valko-Venäjän suunnittelevan yhteisiä maajoukkueturnauksia.

– Venäläisten ja Valko-Venäläisten tarpeet kohtaaat täydellisesti. Meidän täytyy pelata ja harjoittaa pelaajiamme maajoukkueessa, Tretjak sanoi MatchTV:n mukaan.

– Tästä syystä olemme olemme pohtineet eri vaitoehtoja turnausten ja harjoitusotteluiden järjestämiseksi Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Tretjakin mukaan yhteistyö koskisi paitsi aikuisten maajoukkueita, myös juniori-ikäluokkia. Maiden liittojen edustajat keskustelivat asiasta tiistaina.

– Tapaaminen oli erittäin hedelmällinen ja rakentava. Hahmottelimme eri puolia yhteistyöstämme. Venäjän ja Valko-Venäjän välillä on täydellinen yhteisymmärrys asiassa, Tretjak sanoi.

– Molemmilla osapuolilla on halu pelata harjoitusotteluita. Ne ovat tärkeitä suosikkilajimme kehittämisessä, mikä jatkuu molemmissa maissa.

Venäjä ja Valko-Venäjä ovat neuvotelleet myös toisen valkovenäläisjoukkueen osallistumisesta KHL-sarjaan Minskin Dinamon rinnalle. KHL:ssä on tällä hetkellä tilaa, kun Riian Dynamo ilmoitti vetäytyvänsä sarjasta Venäjän aloitettua sotatoimet Ukrainassa. Jokerit puolestaan jätti kuluvan kauden kesken sotatoimien alettua. Jokerit ei ole ilmoittanut suunnitelmistaan, mutta jatko KHL:ssä ei liene mahdollinen.

Lue myös:

    Uusimmat