MM-hiihdoissa Planicassa herättiin merkittävään muutokseen – Suomen joukkue välittömästi töihin

Krista Pärmäkosken oli annettava siimaa perinteisen osuudella – "Kuudes sija oli maksimisuoritus" 1:46
Näin Krista Pärmäkoski kommentoi 6. sijaansa yhdistelmäkisassa lauantaina. Hän hiihtää Planican MM-kisoissa myös parisprintissä sunnuntaina.

Planican MM-hiihtojen olosuhteissa tapahtui merkittävä muutos sunnuntain vastaisen yön aikana. 

"Herätä aikaisin aamulla lumiauran kolahduksiin."

Näin lauletaan PMMP:n kappaleessa Pikkuveli, ja tämä toteutui myös Planican MM-maisemissa varhain sunnuntaiaamuna. Aurauskalusto kolisteli allekirjoittaneen ylös noin kymmenen kilometrin päässä kisapaikalta sijaitsevassa majoituksessa. 

Tähän mennessä MM-Planicassa on puhuttanut lämmin ja ajoittain aurinkoinen sää, mikä on tehnyt laduista osittain mössöä. Suolaukseenkin on turvauduttu. 

Nyt MM-kisoihin on saatu tuoretta lunta, ja lämpötilakin on pudonnut ensi kertaa nollan alapuolelle, jos aiempia kevyitä yöpakkasia ei lasketa. Tänään päivällä pitäisi olla muutama pakkasaste, mutta ensi viikkoon mentäessä sää viilenee entisestään, ja tulevina öinä pakkanen saattaa kohota kymmeneen asteeseen.

Tämä tekee kisaladuista kovempia ja helpommin hiihdettäviä.  

Ennusteiden mukaan pakkaskeli jatkuu jopa ensi viikon torstaihin saakka. Suomen maastohiihtojoukkueen huoltopäällikön Mika Venäläisen mukaan Planicassa ei ole ollut vastaavaa keliä sinä aikana, kun joukkue on valmistautunut kilpailuihin.  

– Vapaalla hiihtotavalla ei tietysti ole niitä pitohaasteita. Testaamme parhaillaan suksia tähän uuteen olosuhteeseen, Venäläinen kertoi sunnuntaiaamuna MTV Urheilulle. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Olosuhdemuutosten vaikutukset huolto- ja välinepuolen urakointiin saattavatkin jäädä maltillisiksi, sillä seuraavat kilpailut käydään vapaalla – sunnuntaina parisprintit (alkavat kello 12.30 Suomen aikaa) ja ensi viikon tiistaina sekä keskiviikkona 10 ja 15 kilometrin väliaikalähdöt. 

Ensi torstaina ja perjantaina ovat luvassa pitkät viestit. Planican MM-ohjelmaan pääset tästä linkistä.  

Lue myös:

    Uusimmat