Kaatuminen pilasi kisan viimeksi – Krista Pärmäkoski ja Jasmi Joensuu mitalijahtiin: "Sillä olemme varmasti korkealla"

Planican MM-sprinttiin pettynyt Jasmi Joensuu saa uuden tilaisuuden sunnuntain pariviestissä. Joensuu nimettiin naisten kilpailuun tutun joukkuetoverin Krista Pärmäkosken kanssa.

Miesten kilpailussa Suomea edustavat nuorten maailmanmestari Niilo Moilanen ja pariviestin kaksinkertainen arvokisamitalisti Joni Mäki.

Sprintin erävaiheessa torstaina kaatunut Joensuu iloitsi toisesta edustustehtävästä. Hän hiihti MM-avauksessa vahvasti, mutta pelkäsi muiden edustustehtävien huvenneen kaatumiseen ja 16. sijaan.

– Pari viime päivää on ollut aika synkkää aikaa, joten olen iloinen, kun saan uuden mahdollisuuden. Tämä merkitsee minulle tosi paljon, Joensuu tunnusti.

– Lähdemme kilpailuun hyvillä mielin ja taistelemaan. Tavoitteena on ehjä ja onnistunut kokonaisuus. Sillä olemme varmasti korkealla pariviestissä.

Hiihtojärjestys vaihtui

Joensuu ja Pärmäkoski hiihtivät vapaalla hiihtotavalla pariviestin myös Oberstdorfin 2021 MM-kisoissa. Silloin he jäivät seitsemänneksi, kun vastustaja ajeli finaalin ensimmäisessä mutkassa Pärmäkosken suksille. Kaatuminen pilasi mahdollisuudet.

Se oli Joensuun ensimmäinen pariviesti arvokisoissa.

– Sama tiimi taas, mutta nyt minä hiihdän ensimmäistä osuutta, Joensuu totesi.

– Järjestys sopii minulle oikein hyvin. Oma ajatus on lähteä roikkumaan ja taistelemaan ihan viimeiseen asti. Pyrin antamaan Kristalle mahdollisimman hyvät lähtökohdat hänen osuuksilleen.

Samalla Joensuu yrittää realisoida ilmeisen huippukuntonsa tulokseksi, kun ei saanut siihen tilaisuutta MM-avauksessaan.

– Sprintissä jo karsinta näytti, että iskukyky on hyvä ja erähiihto oli vielä parempaa, Joensuu vahvisti arviot huippukunnostaan.

Lue myös:

    Uusimmat